Galatasaray Kulubu'nun aldığı secim kararı sonrası ilk başkan adayı belli oldu. Kulubun eski yoneticilerinden Burak Elmas, 19-26 Aralık'ta yapılacak secimde adaylığını acıkladı. Galatasaray Başkan adayı Burak Elmas kimdir?
Twitter uzerinden adaylığını acıklayan Burak Elmas, "Galatasaray Yonetim Kurulu 19-26 Aralık 2020 tarihleri icin secim kararı almıştır. Ben ve yol arkadaşlarım Galatasarayımızın birliği ve geleceği icin, Galatasaray değerleri cercevesinde, değişimi sağlamak amacı ile yola cıkıyoruz. Camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
[h=3]BURAK ELMAS KİMDİR?[/h]İş Adamı Burak Elmas 1974 yılında İstanbul'da dunyaya gelmiştir. Avusturya Lisesi mezunudur. Ardından University of Denver'da Finans ve Pazarlama eğitimi alan Burak Elmas Sezginler Holding A.Ş., Exel Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.' de Yonetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapmıştır.
3 donem Galatasaray Spor Kulubu Yonetim Kurulu Uyesi olarak gorev yapmış 2017 yılında Galatasaray Başkanlığı adaylığı icin ismi gecmiştir. Ozhan Canaydın doneminde futbol şube sorumlusu olarak gorev alan Burak Elmas eski Galatasaray Başkanı Faruk Suren' in damadıdır.
Yelda Suren ile evliliğinden bir oğlu birde kızı vardır.
Unlu iş adamı Sezgin Elmas'ın oğlu olan Burak Elmas baba tarafından aslen Giresunlu dur.