Aydın Buyukşehir Belediye Meclisinin ardından gercekleştirilen ASKİ Genel Kurulu'nda ASKİ'ye ait 168 gayrimenkulun Buyukşehir Belediyesi'ne devredilmesi maddesiyle başlayan tartışma, kurulda tansiyonu artırdı.
Aydın Buyukşehir Belediye Başkanı Ozlem Cercioğlu, başkanlığında gercekleştirilen ASKİ Genel Kurul Toplantısında tansiyon yukseldi. ASKİ'ye ait bazı gayrimenkullerin Aydın Buyukşehir Belediyesi'ne devredilmesi ile ilgili maddenin goruşulduğu sırada AK Parti'li Meclis Uyesi Mustafa Arı, soz alarak taşınmazların devir işlemlerine itiraz etti. Gayrimenkullerin ilce belediyelere devredilmesi gerektiğini ifade eden Arı; "ASKİ Genel Mudurluğumuz yaptığı incelemede gecen 5-6 yıllık sure icerisinde kendisine Paylaştırma Komisyonu'ndan intikal eden bu gayrimenkullerin faaliyet alanında ihtiyac duymadığı, amaca hizmet etmeyen, lazım olmayan gayrimenkuller ise o zaman hangi ilce belediyesinden intikal etmişse o ilce belediyesine iadesi icap eder. Bu konunun bu şekilde burada bir hukuk komisyonunda değerlendirilmeden incelenmeden oylanmasını ben yanlış olduğunu duşunuyorum. Bu konunun hukuk komisyonunda incelenmesini eğer Buyukşehir'e devredilmesi gerekiyorsa devredilebilir. Daha once bu şekilde oylanmış olan bir husustan dolayı 54 arkadaşımız soruşturma gecirdi. Oyle bir duruma duşmeyelim. Buyukşehir de bizim, ilce belediyelerimiz de bizim" dedi.
"Sizi hakkaniyete davet ediyorum"
Meclis uyesi Arı'nın itirazı uzerine soz alarak konuşan CHP'li Meclis Uyesi Evrim Karakoz, İl Ozel İdare doneminde yapılan devir işlemlerinde AK Parti'li Meclis Uyelerinin sessiz kaldığını hatırlatarak "Meclis uyemize bu duyarlılığından dolayı teşekkur ediyorum, ancak gecen donem kendisi yine meclis uyesiydi. Buyukşehir olduktan sonra ve oncesinde komisyonlar toplandı. O donemde biz bu konuyu cok dile getirdik. Aydın'ın malları Aydın'da kalsın diye biz kendilerinden ve mensubu oldukları partilerden de o donemde destek bekledik. Orneğin İl Ozel İdaresi kaldırıldı. İl Ozel İdaresinin yerine Buyukşehir gecti ve oradan 800 civarında personel bize gecmişken, İl Ozel İdaresi'nin hicbir taşınmazı verilmedi. İl Ozel İdaresinin calışan durumda olan aracları yerine hurda araclar bize verildi. Bize, Aydın genelinde sadece mezarlıklar ve su kuyuları verildi. Onun haricinde Aydın Buyukşehir Belediyesin'in hizmetine yarayacak 17 ilcede hicbir taşınmaz verilmedi. Aynı şekilde jeotermal ile alakalı taleplerimiz oldu onlar da verilmedi. Yakınlardaki Ciftlik Jeotermal sahasının biz ihalesine bile sokulmadık. Dolayısıyla aynı duyarlılıkları orada da bekliyoruz. Burada ASKİ yolda olan taşınmazları Buyukşehir Belediyesi'ne devrediyor. Bunu Yunanistan Belediyesi'ne devretmiyor. Aynı kurum kendi arasında gereklilikten dolayı bunu devrediyor. Dolayısıyla siyaset yaparken siz gecmişi unutabilirsiniz ancak biz gecmişi unutmuyoruz. Sizi de hakkaniyete davet ediyorum" dedi.
CHP'li Karakoz'un konuşmasının ardından tartışma yaşanırken, bir anda tansiyon yukseldi. Yaşanan tartışmaların ardından gayrimenkullerin Buyukşehir Belediyesi'ne devri oy cokluğuyla kabul edildi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı