'ONUNLA OVUNUYORUZ'
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı, gazeteci Sami Uygur (76), mahallelerinin 'dunku cocuğu' Prof. Dr. Uğur Şahin'e teşekkur etti. Uygur, bircok bilim insanının koronaviruse karşı calışmalar yaparken, Uğur Şahin'in one cıkmasının dunyada ve Turkiye'de buyuk sevinc yarattığını soyledi. Uygur, "Ben ve benim mahallemde bulunan insanlar, buradaki kişiler, İskenderun'daki cok az insan Uğur'u tanır. Biz onunla ovunuyor ve mutluluk duyuyoruz. Dilerim Uğur'un bulduğu bu aşıdan Turkiye'ye de buyuk miktarda gonderilir. Kendi şehrini, ulkesini ve mahallesini unutmaz herhalde" dedi.
'YAŞADIĞI EV BOŞ DURUYOR'Bazı kişilerin Uğur Şahin'in İskenderun'daki akrabalarına ulaşmaya calıştığını kaydeden Sami Uygur, "Ne yazık ki uzulerek soyluyorum, İskenderun'da Uğur'un tek bir akrabası dahi kalmadı. Turkiye'de de kaldığını zannetmiyorum. Yeğenlerinin coğu da Avrupa'ya gittiler. Uğur, 5-6 yaşlarındayken mahallemizin kucuk cocuklarından bir tanesiydi. Almanya'ya vizeleri cıktığında Uğur, o yaşlarda annesi ve babasıyla birlikte giderek oraya yerleştiler. İskenderun'da kaldıkları, yaşadıkları ev de bomboş, harabe duruyor. Benim goruşme imkanım olsa Uğur'a ulaşıp, kendisiyle gurur duyduğumuzu soyleyebilirdim" diye konuştu.
'KENDİSİNE MİNNETTARIZ'O donem Prof. Dr. Uğur Şahin'in yaşadığı evin bulunduğu Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Hasan Şanlı ise şunları soyledi: "Uğur Şahin burada doğmuş, 4 yaşlarına kadar bu evde yaşamış. Onlar gittikten sonra birkac aile daha yaşamış ama şu anda atıl durumda. Almanya'ya ailesi ile gidip, orada okuyup, bilim insanı olması ve koronavirus aşısını bulması bizler icin buyuk bir gurur kaynağı. Kendisine buradan minnettar olduğumuzu soylemek istiyorum."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ufuk AKTUĞ