Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuclara gore ABD'nin 46. Başkanı secilen Demokrat Parti adayı Joe Biden'a tebrik mesajı gonderdi.
[h=3]"ABD İLE YAKIN CALIŞMA KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK"[/h]Erdoğan mesajında, "Secim sonuclarının, dost ve muttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı icin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkan Yardımcılığınız sırasında da bircok vesileyle goruştuğumuz gibi, Turkiye-ABD ilişkileri koklu temellere dayanan stratejik bir nitelik taşımaktadır. ABD yonetimiyle yakın calışma kararlılığımız devam edecek. Ulkelerimiz arasındaki guclu iş birliği ve muttefiklik bağının, dunya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.
[h=3]"İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMELİ VE GUCLENDİRMELİYİZ"[/h]Erdoğan, tebrik mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:
"Gunumuzde kuresel ve bolgesel duzeyde karşılaştığımız sınamalar, ortak cıkarlar ve değerlere dayalı bu ilişkilerimizi daha da geliştirmemizi ve guclendirmemizi gerekli kılmaktadır. Secim başarınızı tebrik ediyor, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı icin en icten dileklerimi iletiyorum."