Hırvatistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktoru Zlatko Dalic, yarın Turkiye ile oynayacakları ozel macı kazanmak icin ellerinden geleni yapacaklarını soyledi.
Dalic, karşılaşmanın oynanacağı Vodafone Park'ta, futbolcusu Mario Pasalic ile basın toplantısı duzenledi.
Hırvat teknik adam, "Yarın zor bir mac bizi bekliyor. Ozellikle Turkiye'nin Almanya ile yaptığı mactan sonra karşımızdaki rakibin ne kadar guclu olduğunu bir kez daha fark ettik. Oyuncularıma guveniyorum. Bu macı kazanmak icin elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu macla ilgili tek uzuntum, yarınki karşılaşmada seyirci olmayacak olması." ifadelerini kullandı.

Kadroya sonradan dahil ettiği oyuncularla ilgili gelen bir soru uzerine Dalic, "Bazı oyuncuları kadroya dahil etmek zorunda kaldım. Cunku dunyanın her tarafını pandemi sureci sardı. Bazı oyuncularımız pozitif sonucla bize başvurdu. Yedi gun icinde 3 mac yapacağız. Bu boşluğu doldurmam gerekiyordu. O nedenle sonradan kadromuza oyuncular dahil ettik." acıklamasında bulundu.
Turkiye'de forma giyen Melnjak ve Vida'nın performansından memnun olduğunu aktaran Dalic, "Burada ulkemizi iyi temsil ettiklerini duşunebiliriz. Turkiye'nin cok kaliteli oyuncuları var, Yılmaz (Burak) ve Celik (Zeki) var. İtalya'da oynayan oyuncularınız var. Turk Milli Takımı, ozellikle Sırbistan ve Rusya maclarıyla kalitesini gozumde canlandırmış oldu. Bunun yanında cok kaliteli bir teknik direktore sahipler. Bu da onlar icin ayrı bir şans. Turkiye, tecrubeli ve başarıdan başarıya koşan bir teknik direktore sahip. Her iki millet kendi zaferleri icin mucadele edecek. Boyle guzel bir stadın olması da milli takımına ayrıcalık tanıyor." şeklinde konuştu.
Sıkışık mac takvimi ve salgın sureci nedeniyle tum dunyada takımların zorlandığını belirten Hırvat teknik adam, oyuncuların sağlığını korumak icin ellerinden gelen tum tedbirleri aldıklarını soyledi.
Dalic, "Vida'nın adı Dunya Kupası sırasında cok onemli takımlarla anıldı. Sizce transfer olsaydı kariyerinde bir sıcrama yapabilir miydi? Şu anki performansından memnun musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Vida, benim en değerli oyuncularımdan biri. Bazen gerektiği gibi oynayamıyor ama ondan cok buyuk beklentilerim var. Benim icin Beşiktaş da cok buyuk bir kulup. Bence doğru bir kulubu sectiğini duşunuyorum. Buradaki performansından memnunum, yarın da ondan cok buyuk şeyler bekliyorum. En iyi oyuncularımdan biri. Performansıyla bizi etkileyecektir. Bazen duşuşler yaşayabilir ama Vida en deneyimli oyuncularımızdan biri."
Pasalic: "Yarınki mac bizi cok zorlayacak"
Hırvat oyuncu Mario Pasalic, Turkiye ile yarın akşam zor bir mac oynayacaklarını ve rakiplerinin gucunun farkında olduklarını dile getirdi.
"Yarınki mac bizi cok zorlayacak." ifadesini kullanan Pasalic, şunları kaydetti:
"Turkiye'deki oyuncuların kalitesini biliyorum. Benimle beraber İtalya liginde oynayan Turk oyuncuların da kalitesini biliyorum. Turk Milli Takımı'nın gucunu biliyoruz. Biz de gucluyuz, biz bu gucumuzu yarın oyunumuzda sergileyeceğiz. Kazanmak icin elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hakan Calhanoğlu ve Merih Demiral icin sadece iyi sozler soyleyebilirim. Turk oyuncuları takip ediyorum, onları beğenerek izliyorum. Onlar hakkında sadece ovgu dolu sozler soyleyebilirim."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Murat Karadağ