AKSARAY'da, camideki yardım paralarını calan hırsızlık şuphelisi Sabahattin Şahin (39), Aksaray- Adana kara yolunda otostop yaparken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Sabahattin Şahin'in Ankara'da 15, Aksaray'da 4, Niğde'de de 2 camiden hırsızlık yaptığı belirlendi. Cıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şahin, adliye cıkışı basın mensuplarına "Pişmanım" dedi.
Gecen pazar gunu saat 06.00 sıralında, sabah namazı icin Bağlıkaya Camisi'ne gelenler, kumbaradan yardım paralarının calındığını fark edince durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri, guvenlik kamerasından hırsızlık şuphelisinin Sebahattin Şahin olduğunu tespit etti. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, camilerin guvenlik kameralarından elde ettiği goruntulerle calışma başlattı. Ekipler, bolgede bulunan tum iş yeri ve mobese kameralarında inceleme yaptı. Şuphelinin Aksaray merkezde de 2 camiden hırsızlık yaptığı ve surekli otostop yaparak bindiği araclarla seyahat ettiği belirlendi. Tum kamera goruntulerinden şuphelinin gittiği istikamete yonelik takip yapan jandarma ekipleri, şuphelinin en son Aksaray - Adana kara yolunda olduğunu tespit etti. Organize Sanayi Kavşağı'nda Sabahattin Şahin'e rastlayan ekipler, bir sure takibe aldı. Yapılan takibin ardından Şahin'in otostop cektiğini goren jandarma ekipleri, yaptıkları operasyonla yakaladı. Sabahattin Şahin'in uzerinde yapılan aramada, hırsızlık yoluyla elde ettiği yaklaşık 600 lira ele gecirildi. Gozaltına alınan Sebahattin Şahin'in Ankara'da 15, Aksaray'da 4, Niğde'de 2 camiden hırsızlık yaptığı ve bu nedenle arandığı belirledi. İşlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklanan Şahin, basın mensuplarına "Pişmanım" dedi.Ote yandan camilerdeki hırsızlık anları da guvenlik kameralarına yansıdı. Goruntulerde, Sabahattin Şahin'in dakikalarca uğraşıp, yardım kumbaralarını kırarak icindeki paraları cebine koyduğu anlar yer aldı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Erkan ALTUNTAŞ