Karabuk'ten İzmir'deki depremin ardından yaraları sarmak icin bolgeye yardım tırı gonderildi.
Vali Fuat Gurel, yardım tırının uğurlanması programında yaptığı konuşmada, depremzedelere gıda kolileri ve battaniye gonderildiğini soyledi.
Valilik onundeki programda, yardımda bulunanlara teşekkur eden Gurel, "Tırda 466 gıda kolisi ve 1071 battaniye bulunuyor. Ulke genelinde hayırsever vatandaşlarımızın deprem bolgesine yeterli malzeme gonderdiğini duşunuyoruz ancak bizler de corbada tuzumuz olsun diye Karabukluler olarak bu yardımı yola cıkaracağız. Yarın da İzmir'de olacak." diye konuştu.
Gurel, Turk milletinin yurt icinde ve dışında afetlerden etkilenen insanlara yardım etme konusunda fedakar olduğunu ifade ederek, "İnşallah bu tur afetler olmaz ama olduğu zaman da millet olarak herkesin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.
Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı niyaz eden Gurel, yaralılara şifalar diledi.
Konuşmanın ardından yardım tırı dualar eşliğinde İzmir'e gonderildi.
Torene Vali Yardımcısı Muhittin Gurel, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Turkoz, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Muduru Sırrı Tuğ, kurum mudurleri ile Karabuk Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tumen de katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu