Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi sonrası Parti Başkanlık Kurulu (PBK) ve Politika İzleme Kurulu (PİK) başkanları belli oldu.
Partiden yapılan acıklamaya gore, genel merkezde duzenlenen Parti Yonetim Kurulu (PYK) toplantısının ardından PBK ve PİK başkanlıkları acıklandı.

Teşkilat Başkanlığına Selim Temurci, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığına Mustafa Nedim Yamalı, Kadın Politikaları Başkanlığına Habibe Ciftcioğlu Başer, İnsan Hakları Başkanlığına Serap Yazıcı, Genclik Politikaları Başkanlığına Mustafa Gozel, Secim ve Hukuk İşleri Başkanlığına Ayhan Sefer Ustun getirildi.
Dış İlişkiler Başkanlığına Umit Yardım, Yerel Yonetimler ve Şehircilik Başkanlığına Doğan Demir, Sivil Toplum Başkanlığına Selcuk Ozdağ, Sosyal Politikalar Başkanlığına Abdullah Başcı, İletişim Başkanlığına Mustafa Mente, Parti İci Eğitim Başkanlığına Mehmet Ali Pulcu, Ar-Ge Başkanlığına Neslihan Cevik, Kultur ve Sanat Başkanlığına Sema Silkin Un, Ekonomi Politikaları Başkanlığına Kerim Rota, İdari ve Mali İşler Başkanlığına Feramuz Ustun, Parti Sozculuğune Serkan Ozcan, PİK Koordinatorluğune Feridun Bilgin, Genel Sekreterliğe ise Cemalettin Kani Torun gorevlendirildi.
Uc yeni kurul oluşturuldu
Gelecek Partisi PİK başkanlıklarındaki gorevlendirme ise şoyle oldu:
"Adalet Politikaları Başkanı Ali Aydın, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Başkanı Seren Yıldız Ozturk, Cevre ve Şehircilik Başkanı Cesim Gokce, Dış Politika Başkanı Hasan Kosebalaban, Enerji ve Tabii Kaynaklar Başkanı Mehmet Fatih Arslan, Genclik ve Spor Politikaları Başkanı Suheyl Erkan Altındağ, Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Tuncay Dinc, İcişleri Başkanı İzzettin Kucuk, Kultur ve Turizm Başkanı Yeşim Karadağ, Eğitim Başkanı Yusuf Ziya Ozcan, Sağlık Başkanı Ayşe Guney, Savunma Başkanı Salih Aynural, Sanayi ve Teknoloji Başkanı İhsan Elhan, Tarım ve Orman Başkanı Ali Akmaz, Ticaret Başkanı Halit Ozyurt, Ulaştırma ve Altyapı Başkanı Mustafa Ozturk."
Bu kurulların yanı sıra parti yonetiminde uc yeni kurul faaliyete başladı. Bu kapsamda, Kurumsallaşma-Danışma Kuruluna Mehmet Piker ve Engin Keskinel, Siyasi Soylem Danışma Kuruluna Etyen Mahcupyan, Ergun Ozbudun ve Vahdettin İnce ile İc Denetim Danışma Kuruluna Şenol Gurşan getirildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sefa Şahin