İzmir'de meydana gelen depreme ilk iki katı coken Barış Sitesindeki evlerinde yakalanan şampiyon depremzede Yağmur Acar, enkazda kalan madalyalarına kavuştu. Depremin evini yıktığı ama azmini yıkamadığı genc sporcu Acar, yeni şampiyonluklara hazırlanacak.
İzmir'in Seferihisar ilcesinde meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremde ilk iki katı coken Barış Sitesi'nde, 5. kattaki evlerinde yakalanan ve uzun atlamada Turkiye ucunculuğu ve bolgesel birincilikleri bulunan lise ikinci sınıf oğrencisi Yağmur Acar, enkazda kalan madalyalarına kavuştu. Uzatılan merdivenle evden cıkarılan Yağmur ve ailesi Şehit Piyade Asteğmen Bilal Cakırcalı Parkı'nda bulunan cadır kente sığındı. Madalyalarının enkazda kalması nedeniyle uzuntu yaşayan genc sporcu icin antrenoru Julide Oğunc girişimde bulunarak durumu Genclik ve Spor Bakanlığı'na bildirdi. Bakanlığa durumun bildirilmesinin ardından Turkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintimar tarafından madalyalar genc sporcuya teslim edildi.
"Deprem evini yıktı, azmini yıkamadı"
Depreme evlerinde yakalanan ve ailesiyle cadır kente yerleşen Yağmur Acar, madalyalarına kavuşmasıyla daha da motive oldu. Genc sporcu Yağmur Acar, yeni şampiyonluklara hazırlanacak. Antrenmanlara yeniden başladığını belirten Acar, "Depremde evim yıkıldı. Madalyalarım da enkaz altında kaldı. Sağ salim ailemle beraber depremin altından cıktık, kurtulduk. Burası zor, kolay değil. Şu an ev bakıyoruz. Ev durumları da kritik her yerde olduğu gibi. Bir 10 gun kadar antrenmanlarımdan geri kaldım ama kulubum İzmir Buyukşehir Belediyesi ve federasyonum cok destek cıktılar. Dun antrenmanlarıma başladım. Devam ediyorum" dedi.
Deprem sırasında evde olduğunu belirten Acar, "Annem ve kuzenlerimle beraber salondaydık. Deprem başladıktan sonra hemen koltuğun yanına coktuk. Abim geldi bizi sakinleştirmek icin. Deprem durduktan sonra abimle babam komşuları kurtarmak icin gittiler. Bizi de balkona cıkardılar. Hortumla inecektik ancak oradan tesadufen gecen bir ağabeyimizin merdiveniyle indik. Abimler de komşuları kurtardıktan sonra geldiler" ifadelerini kullandı.
Madalyalarına kavuştu
Enkaz altında kalan madalyalarının bir kısmına kavuştuğunu belirten Acar, "Madalyalarım enkaz altında kaldı. 42 tane madalyam vardı. Hepsi enkaz altında. Turkiye Atletizm Federasyonu beni 2 gun once cok mutlu etti ve 4 tane madalyamı geri getirdi. Cok mutluyum. Beklemiyordum. Depremden sonra ilk annemleri arayım dedim ki 'Sadece madalyalarımı cıkartın' başka da bir şey istemedim. Antrenorum Julide Oğunc de durumu federasyona bildirmiş. Onlar da sağ olsun getirdiler" diye konuştu.
"Hedefim de birinci olmak ve milli takımda bayrağımızı dalgalandırmak"
Şampiyonluk hedefiyle yeniden hazırlandığını belirten genc sporcu Yağmur Acar, "Normalde U18 Turkiye Şampiyonluğu'na hazırlanıyordum. Ancak hazırlıklar yarıda kaldı. Şimdi tekrardan antrenorum Julide Oğunc ile birlikte tekrardan başlayacağız. Hedefim de birinci olmak ve milli takımda bayrağımızı dalgalandırmak" ifadelerini kullandı. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı