Başkent Ankara 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u saygı ve minnetle andı.
Başkent Ankara, vefatının 82. yıl donumunde Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u saygı ve minnetle andı. Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anıtkabir'de duzenlenen anma torenlerine katılırken, tum Başkentliler saat tam 09.05'te siren sesleri eşliğinde Ata'ya saygı duruşunda bulundu. Kent genelindeki otobus durakları, billboardlar ve kent ekranları "Saygı ve Ozlemle Anıyoruz" mesajının bulunduğu gorsellerle donatıldı.
Buyukşehir Belediyesinin tum yoneticileri ve personel tam kadro katıldı
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın merkez binada duzenlediği anma torenine Buyukşehir Belediyesinin tum yoneticileri ve personel tam kadro katıldı.
Ankara Zabıtası'ndan Ankara İtfaiyesi'ne kadar Buyukşehir Belediyesi tum birimleriyle birlikte eş zamanlı olarak anma torenleri duzenledi.
Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu anma programında Ataturk bustune celenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren anma torenine katılanlar duygularını şu sozlerle dile getirdi:
Alp Aykut Cıngır (EGO Kurumsal Gelişim Şube Muduru): "Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un vefatının 82. yıl donumu icin burada toplandık. Belediye binasının onunde sade bir toren oldu. Ne Mutlu Turkum Diyene."
Dr. Gulsum Gulnaz Gultekin (Turkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi Temsilcisi): "Ankara Buyukşehir Belediyesi ailesi le birlikte Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'u andık. Ata'mızın yılmaz bekcileriyiz ve onun izinden ayrılmayacağız."
Kezban Ozmen (Teftiş Kurulu Daire Başkanlığı Şef Vekili): "Oncelikle Mansur Başkanımıza cok teşekkur ediyorum. Toreni gozyaşları icinde izledim. Mustafa Kemal Ataturk'u bugun rahmet ve ozlemle andık. Boyle bir organizasyonu duzenleyen herkese tekrar teşekkur ederim."
Ata'ya Ulus Heykeli onunde saygı duruşu
Anma programlarından biri de Ulus Ataturk Heykeli onunde duzenlendi. Adana Buyukşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın katkılarıyla Adana'dan Ankara'ya gelen bisiklet sporcuları, Başkentlilerle birlikte 09.05'te Ata'ya saygı duruşunda bulundu.
ABB TV, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları uzerinden canlı olarak yayınlanan anma programına katılan Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulubu Başkanı İzzet Altınsoy, "Adana'dan 10 kişi bisikletlerimizle Anıtkabir'e geldik. Buyuk bir gurur ve mutlulukla bugun Atamızı ziyaret etmeye geldik. Bundan sonra da gelmeyi duşunuyoruz" dedi.
Torende duygu dolu anlar yaşadığını soyleyen Neslihan Ateşoğlu "Bir kadın olarak aldığım her nefesi Ata'mıza borcluyum. Cunku sahip olduğumuz butun hakları onun sayesinde kazandık. Ata'mızın evlatları hem Cumhuriyete hem de ulkemize sahip cıkmaya devam edecektir" derken, Gokcen Meral Cengiz, "Biz gencler olarak her zaman Ata'mıza bir borcumuzun olduğunun bilincindeyiz ve her zaman onun izinden gitmeye devam edeceğiz" sozleriyle duşuncelerini paylaştı.
Adana'dan gelen bisiklet sporcuları kadar Başkentliler de duygu ve duşuncelerini şu sozlerle dile getirdiler:
Sevinc Oylu: "Ulkemizde yaşayan tum kadınlar elde etmiş olduğu butun hakları Mustafa Kemal Ataturk'e borcludur. Ulu Onderimiz Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u hasretle ve ozlemle yad ediyoruz."
Vildan Cetin: "Ata'mızı rahmetle anmak icin Anıtkabir'e geldik. Onu cok ozledik ve cok seviyoruz."
Can Ulusoy: "Ulkemin kurucusu ve Ulu Onderimiz Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u bugun anıyoruz. Misafirlerimizle birlikte Anıtkabir'e gideceğiz ve hasretle Ata'mızı anacağız."
AŞTİ'de de ozel anma programı
Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Onder Gazi Mustafa Kemal Ataturk anısına duzenlenen anma programlarının adreslerinden biri de AŞTİ oldu.
BUGSAŞ Genel Muduru Metin Alkaya'nın da katıldığı anma toreninde Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenler caldı. Yolcuların da katıldığı anma toreninde Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 10 Kasım mesajı okundu.
Ataturk'un ceşitli yerlerde ve yıllarda cekilmiş fotoğraflarından oluşan serginin acılışını yapan BUGSAŞ Genel Muduru Metin Alkaya, her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da Ataturk'u saygıyla ve ozlemle andıklarını soyledi.
AŞTİ'de anma torenine katılan ve sergiyi gezen vatandaşlar ise duygu dolu anlar yaşadıklarını vurgulayarak, şoyle konuştular:
Yeliz Hıdırlar: "Ata'mızı saygıyla anıyoruz. Bugun burada tesadufen bulunduk. Sergiyi cok beğendik. Emeği gecenlerin eline sağlık."
Sinem Hıdırlar: "Ataturk'u cok seviyorum. Anıtkabir'e gitmeyi cok seviyorum."
Enes Kardaşlar: "Ulkemizin kurucusunun sadece bedeni yok aramızda. Onun bir sozu var, 'Benim naciz vucudum, bir gun elbet toprak olacaktır. Fakat Turkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır' diye. Bu sozu de cok doğru ben buna inanan bir Turk genciyim."
Fadime Gul: "Gumuşhaneliyim. Kendi memleketimde gordum Ata'yı. Oraya gelirdi, atıyla arabasıyla gelirdi. Hep gorurdum. Ataturk geliyor derlerdi damlara cıkar bakardık."
Kultur ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un anısına Zafer Carşısı Sanat Galeri'sinde "Tarihin Matem Sayfaları" isimli sergiyi Başkentlilerle buluşturdu.
Sergide 10 Kasım 1938 ile 1954 yılları arasında yayınlanmış olan gazete manşetlerinin bulunduğu sayfalar ve fotoğraflar yer alırken, serginin acılışına Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, ASKİ Genel Muduru Erdoğan Ozturk, Kultur ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Bilgi İşlem Daire Başkanı İsmail Yıldırım, BELPA Genel Muduru Ramazan Soy ile Başkentliler katıldı.
Sergiyi gezen Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu serginin hazırlanışında emeği olan koleksiyoner Gurkan Gurbuz'e teşekkur ederek, "Ata'mızı kaybettiğimiz 1938 yılı 10 Kasım'dan itibaren naaşının Anıtkabir'e nakledildiği 1953 yılına kadar yaşanmış olan 10 Kasım'lara ait gazetelerin yer aldığı bu sergiye vatandaşlarımızın ilgisinin de yoğun olacağı kanaatindeyiz. Ulkemizdeki ve dunyadaki gelişmelerin de dikkatinizi cekeceğini umuyorum" diye konuştu.
Birbirinden ozel ve tarihe ışık tutan fotoğrafların yer aldığı serginin 16 Kasım tarihine kadar acık kalacağını belirten Kultur ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt ise tum Başkentlileri sosyal mesafe kurallarına uyarak sergiye beklediklerini soyledi.
Ankara Zabıtası Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşlara gun boyu maske dağıtımı gercekleştirdi. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı