ANTALYA'da 15 yıl once ortadan kaybolan Şahika Atabek'i (50) o donem cocuğuna bakıcılık yapması icin işe alan Efrail Gocer (64), 2017 yılında dosyanın yeniden acılması sonrasında cinayet sucundan omur boyu hapse mahkum edildi. Gocer'in cezası Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından onandı.
Alman eşinin olmesi sonucu emekli olduktan sonra Turkiye'ye kesin donuş yapan Şahika Atabek, memleketi Konya'ya yerleşti. Tek başına yaşamaya başlayan Atabek, bir sure sonra ailesine, hic cocuğu olmadığı icin cocuk ozlemi cektiğini, ulusal bir gazeteye 'Yatılı bakıcı aranıyor' ilanı veren Bekir Taşcı'nın cocuğuna bakmak icin anlaştığını ve Antalya'ya gideceğini soyledi. 2005 yılının kasım ayında Konya'dan ayrılan Atabek, aylık 1000 lira karşılığında kendisini elektrik muhendisi olarak tanıtan Bekir Taşcı'nın 2,5 yaşındaki kızına bakmaya başladı. Yaklaşık 1 ay sonra kızlarından haber alamayan aile, polise başvurarak Şahika Atabek'in kayıp olduğunu bildirdi. Polis tarafından yapılan araştırma sonucu Şahika Atabek'in izine ulaşılamadı.
DOSYA YENİDEN ACILDIKonya Emniyet Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği ekipleri, kayıp Şahika Atabek'in dosyasını 3 yıl once yeniden actı. Polis, Atabek'in ailesinden aldığı bilgiler doğrultusunda gazeteye ilan veren Bekir Taşcı'nın izini bulmak icin Antalya'ya gitti. Polis, Şahika Atabek'e ait cep telefonunun kapanmadan once son sinyal verdiği yeri tespit etti. Polis, oturdukları mahalleyi ve evi buldu, ancak kendisini cevresine muhendis ve MİT mensubu olarak tanıtan Bekir Taşcı'nın evindeki tum eşyaları satarak, kızıyla birlikte İzmir'e gittiğini belirledi.
12 KADINLA EVLENMİŞMahalle muhtarlığında yaptıkları araştırmada Bekir Taşcı'nın kızının isim ve soy isminin farklı olduğunu tespit eden polis, nufusta yaptıkları inceleme sonrasında, kızın babasının Efrail Gocer olduğunu belirledi. Gocer'in 'Bekir Taşcı' sahte kimliğini kullandığını tespit eden ekipler, bu isim uzerine yoğunlaştı. Genel bilgi taramasında, Efrail Gocer'in alıkoyma ve tacizden suc kaydı bulunduğunu belirleyen ekipler, kızının soy kutuğunu değiştirmeden de hakkında dava acıldığını tespit etti. Ekipler, Gocer'in gazeteye surekli bakıcı ilanı verip, kadınların 12'siyle resmi nikah yaptığını, bu kadınlardan 5 cocuğu daha olduğunu belirledi.KAZA SONUCU OLDUĞU İDDİASIPolis tarafından yapılan araştırma sonucu Kocaeli'de gozaltına alınan Efrail Gocer, sorgusunda Şahika Atabek'in evinde olduğunu soyledi. Atabek'i kendisinin oldurmediğini, kaza sonucu olduğunu ileri suren Efrail Gocer, polisteki ifadesinde şoyle dedi: "Gazete ilanıyla cocuğuma bakmak icin gelen Şahika Atabek ile aylık 1000 lira karşılığında anlaştık. Evimde kaldığının 10'uncu gunu ben cocuğuma bakarken o da banyoya girdi. Bir anda buyuk cızırtıyla evin elektrikleri gitti, geldi. Panik icerisinde banyoya gittiğimde elinde sac kurutma makinesi bulunan Şahika'nın suratının sağ tarafının yanık, yerde hareketsiz yattığını gordum. Kontrol ettiğimde elektrik carpması sonucu olduğunu anladım. Sahte kimliğimin ortaya cıkmasından korktuğum icin cesedi once naylon poşete sardım. Ardından buyuk bir valize koyarak, mahalledeki cop konteynerine attım. Ertesi gun copu kontrol ettiğimde boşaltıldığını gordum. Bakıcı kadını soran komşularıma da anlaşamadığımızı ve ayrıldığını soyledim. Yaklaşık 15-20 gun bekledikten sonra bakıcı kadına ait 150 lira ve altınları aldıktan sonra kıyafetlerini atıp, evdeki eşyaları da sattıktan sonra Antalya'dan ayrıldım."Gocer ifadesinin ardından tutuklanırken, Şahika Atabek'in cesedi ise bulunamadı.YARGITAY CEZAYI ONADIAntalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen karar duruşmasında Efrail Gocer, 'kasten insan oldurme sucu'ndan omur boyu hapse mahkum edildi. Heyet, sanığın duruşmalardaki davranışları ve pişmanlık duymayışını da dikkate alarak takdir indiriminde bulunmadı. Temyiz dosyasına bakan Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Efrail Gocer hakkında verilen kararı onadı. Yargıtay ilamında, sanıkla ilgili alınan kararda herhangi bir isabetsizliğin gorulmediğine dikkat cekildi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN