Mersin Buyukşehir Belediyesi, Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un ebediyete intikal edinişin 82. yıldonumunde kentin bircok noktasında anma programları duzenledi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının duzenlediği anma programlarının bir durağı Silifke ilcesindeki Gazi Ciftliği oldu. Saat 09.00'da başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ataturk icin yazılmış şiirler seslendirildi. Pandemi tedbirleri gozetilerek gercekleştirilen programa coğunlukla ureten, ekmeğini topraktan cıkartan ciftci kadınlar katıldı.

Cocuklar Ataturk icin şiirler okudu, marşlar soyledi
Eş zamanlı gercekleştirilen programların diğer bir noktası Buyukşehir Belediyesinin kreşleri oldu. Adile Teyze ve Munir Ozkul kreşlerindeki cocukların kalbinde de dilinde de Ataturk vardı. Programlarda 4-6 yaş aralığındaki cocuklar hep bir ağızdan şiirler okudu, marşlar soyledi, koreografiler yaptı. Anı koşesinde fotoğraf cektiren cocukların dilinden 'Ataturk' eksilmedi.
Tarsus'ta da cocukların kalbi Ataturk icin attı
Tarsus ilcesine bağlı Atgirmez Mahallesinde de 4-12 yaş aralığındaki cocuklar oratoryolar ve dinletiler sundu. "Mustafam Mustafa Kemalim Oratoryosu"nun ardından işaret dili ve şarkılarla koro halinde '10 Kasım' adlı dinleti gercekleştiren cocuklar, "Ben seni hic gormeden sevdim" adını taşıyan bir dinleti de sundu. Cocuklar, dinletide koreografi de gercekleştirdi. Program "Yiğidim aslanım" ve "Atam Atam Mustafa Kemal Paşam, Atam sen rahat uyu" adlı koreografi ve koro dinletileriyle noktalandı.
Mersin'de hayat Ataturk icin durdu
10 Kasım saat 09.05'te Kipa ve Hilton kavşaklarındaki tum ışıklar kırmızı yandı, trafik durdu. Sirenler caldı ve saygı duruşuna gecildi. Kultur ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı genc personeller, uzerinde "Ata'm İzindeyiz" ve "Kalbimizdesin" yazılı pankartlar actı. Pankartların uzerinde Ataturk portresi, dort kenarında ise sonsuzluk işareti yer aldı. Mersin'de hayat durdu, Mersinliler saygı duruşuna gecti, gozlerden yaşlar suzuldu. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı