Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk, vefatının 82'nci yıldonumunde Darıca'da duzenlenen torenlerle anıldı.
Gazi Mustafa Kemal Ataturk, vefatının 82. yıldonumunde Darıca'da duzenlenen torenlerle anıldı. İlk toren saat 09.05'te Darıca sahilde bulunan toren alanında gercekleşti. Darıca Kaymakamı Yuksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ataturk anıtına celenk sundu. Ardından Ataturk'un vefat ettiği saat olan 09.05'te calan sirenlerle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Ataturk'u anmak icin bayraklar yarıya indirildi.
Darıca sahildeki torenin ardından anma programı İlce Milli Eğitim Mudurluğu Konferans Salonu'nda devam etti. Programa Darıca Kaymakamı Yuksel Kara ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın yanı sıra Darıca İlce Emniyet Muduru Şaheser Şen, İlce Milli Eğitim Muduru İsmail Oğuz, siyasi parti temsilcileri, oğretmenler, veliler ve oğrenciler katıldı. İlce Milli Eğitim Muduru Oğuz ve Kaymakam Kara, gunun anlam ve onemini belirten konuşma yaparak Ataturk'u hicbir zaman unutmayacaklarını ifade ettiler.
Ataturk'un milletimizin ortak değeri olduğunu belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u ebediyete intikalinin 82. yıl donumunde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Ataturk, bu ulkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biridir. İstiklal mucadelemize onderlik eden, aziz milletimizin eşsiz fedakarlığıyla bu destansı mucadeleyi zafere ulaştıran Ataturk, dik ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dunya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Milletine duyduğu sonsuz guven ve inancıyla cıktığı zorlu yolda, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal'in mucadeleci ruhunu iyi anlamalı ve genclerimize iyi anlatmalıyız. Onun en buyuk eserim dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak icin uzerimize duşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz" dedi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Mudurluğu uhdesinde oğretmen ve oğrencileri tarafından hazırlanan toren gercekleşti. Oğrencilerin sahnelediği gosteri buyuk beğeni toplarken salondakilere duygusal anlar yaşattı. Program sonunda Darıca'daki okullar arasında duzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında yarışmalarda dereceye giren oğrencilere hediyeleri verildi. Anma toreni hatıra fotoğrafı cekimiyle sona erdi. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı