Karabuk Valiliği onculuğunde İl Afet ve Acil Durum Mudurluğu (AFAD) koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar İzmir'deki depremzedelere ulaştırılmak uzere yola cıktı.
Karabuk ve ilcelerindeki kamu kurumlarında gorev yapan kamu gorevlileri coğunlukta olmak uzere, hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile tedarik edilen 466 gıda kolisi ve 1071 adet battaniyeden oluşan yardım malzemelerinin yuklendiği tır dualarla uğurlandı.
Karabuk Valiliği bahcesinde duzenlenen uğurlama torenine Vali Fuat Gurel, Vali Yardımcısı Muhittin Gurel, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Turkoz, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Muduru Sırrı Tuğ, kurum mudurleri ile Karabuk Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tumen katıldı.
Devletin İzmir'deki vatandaşların tum ihtiyaclarını karşıladığını ifade eden Vali Gurel, "Ancak biz de corbada tuzumuzun bulunması icin İl Afet ve Acil Durum Mudurluğu (AFAD) koordinasyonunda yardım kampanyası başlattık. Toplanan yardımlarla hazırladığımız 466 gıda kolisi ile 1071 adet battaniyeleri İzmir'deki depremzede vatandaşlarımıza gonderiyoruz. İzmir'de yaşanan depremden dolayı Karabukluler olarak teknik destek sağlamıştık, Aile Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu, AFAD ve UMKE ekiplerimiz vatandaşlarımızın gocuk altından cıkarma ve tedavi sureclerinde yardımcı olmuşlardı. Şimdi de memurundan, esnafına, sivil toplum orgutlerine kadar herkesin katılımı ile bir tır dolusu gıda kolisi ve battaniye gondereceğiz. Bu kapsamda butun ilcelerimizden ve Karabuk Merkez ilcemizden butun memur arkadaşlarımın destekleri var, Esnaf Odaları Birliğimizin arac destekleri var. Bu kapsamda 466 koli ve 1071 battaniye arkamda gorduğunuz tırın icerisinde bulunmakta, aslına bakarsanız butun Turkiye'de vatandaşlarımız deprem bolgesine yeterince malzeme gonderiyorlar ama bizlerde bu corbada tuzumuz olsun diye Karabukluler olarak yardım severlik duygusu icerisinde yardım tırımızı inşallah yola cıkaracağız, yarın da inşallah İzmir'de olacak. Ben yardım eden tum kardeşlerimize teşekkur ediyorum, Allah yardımlarını kabul etsin. Depremden etkilenen, yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralılara en kısa surede şifa diliyorum. İnşallah ulkemiz, milletimiz bu tur afetlerle bir daha karşı karşıya kalmaz. Turk milleti gerek ulkemizde gerekse başka yerlerde olsun afetlerden etkilenen insanlara hic bir ayrım yapmaksızın yardım etme hususunda cok fedakar. İnşallah bu tur afetler olmaz ama olduğu zamanda millet olarak onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
İl Muftusu İlyas Yılmazturk tarafından yapılan duanın ardından icerisinde gıda kolisi ve battaniye gibi yaşam malzemelerinin bulunduğu yardım tırı İzmir'e hareket etti. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı