ANTALYA'nın Manavgat ilcesindeki ozel okulda mudur olarak gorev yapan, atlet ve yuzucu Ali İbrahim Oz, 82'nci olum yıl donumunde Gazi Mustafa Kemal Ataturk anısına 10 kilometre yuzdu.
Manavgat'ta ozel okulda mudurluk yapan Ali İbrahim Oz, Ataturk'u olumunun 82'nci yıl donumunde anmak amacıyla saat 09.05'te Evrenseki turizm merkezinde bulunan limandan denize girerek, Side Limanı'na kadar 10 kilometrelik parkurda yuzdu. Yanına herhangi bir koruyucu malzeme ve ekipman almayan Oz, hedeflediği parkuru 2 saat 20 dakikada tamamladı.
Yuzmeye başlamadan once acıklama yapan Ali İbrahim Oz, Atletizm Federasyonu'na kayıtlı atlet olduğunu ve kendi yaş kategorisinde Turkiye birincilikleri olduğunu belirtti. Aynı zamanda triatlon sporcusu olduğunu soyleyen Oz, daha once de Antalya'nın Kaş ilcesi ile Meis Adası arasında ve Canakkale Boğazı'nda yuzduğunu soyledi. Ataturk'un Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğuna dikkati ceken Oz, "Ben daha once bircok ozel etkinlikte yer aldım. Bugun 10 Kasım, Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk aramızdan ayrılalı 82 yıl oldu. Biz bu sure zarfında ruhumuzda ve gonlumuzde hic onu oldurmedik. O hep bizim icimizde, gonlumuzde ve ruhumuzda yaşıyor. Ben de bugun Ataturk'u anmak icin Evrenseki Limanı'yla Side Limanı arasında yuzeceğim" dedi.Ali İbrahim Oz, genclerin Ataturk'u surekli ornek alması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mithat ABAKAN