Genclik ve Spor Bakanlığı tarafından kultur dunyasında calışmalarıyla onemli bir yer edinen ve yakın zamanda hayatını kaybeden yazar ve eğitmen Asım Gultekin anısına bu yıl ilk kez duzenlenen "1. Gencler Arası Oyku Yarışması"nda Balıkesirli Hanife Karaboğa dereceye girdi.
Asım Gultekin Anısına duzenlenen ve online olarak gercekleştirilen 1. Gencler Arası Oyku Yarışması'nda 18-24 yaş kategorisinde Balıkesir'den Hanife Karaboğa Turkiye genelinde 6. oldu. Genclik Hizmetleri Muduru Mustafa Canseven ile Genclik Hizmetleri Şube Muduru Cem Hamzaoğlu ile birlikte İl Mudurunu ziyaret eden Hanife Karaboğa'ya Bakanlık tarafından gonderilen odulunu İl Muduru Lokman Arıcıoğlu takdim etti. Buyuk bir katılımın olduğu yarışmada "Kotuluğun ve Umudun Oykusu" başlığıyla kaleme aldığı oyku ile dereceye giren Balıkesir Genclik Merkezi uyesi Hanife Karaboğa bu imkanı sağlayan bakanlığa teşekkurlerini iletti.
Genclik ve Spor İl Muduru Lokman Arıcıoğlu, "Genclerimizin, yaşadığı kulturun değerlerini bilen ve onlara sahip cıkan bireyler olarak yetişmesi bizler icin gurur verici. Genclerimizin analiz etme, tefekkur etme, muhakeme, kendini ifade edebilme yeteneklerini geliştiren, okuma ve yazma alışkanlıklarını teşvik eden bu tur yarışmalar cok kıymetli. Genclerimizin kitap ve edebiyatla bu anlamlı birlikteliğini, heyecanını gormek bizleri mutlu etti. Hanife kızımızın da bu calışma ve gayretleri ile yazı hayatına adım attığından dolayı tebrik ediyorum. Bu anlamlı yarışmaya katılarak başarılı olan tum genclerimizi kutluyorum" dedi. - BALIKESİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı