Cemre Ebuzziya kimdir, nereli ve kac yaşında? sorularının cevaplarını sizler icin derledik. Magazin severler tarafından merak konusu olan Cemre Ebuzziya dizileri nelerdir?
[h=3]CEMRE EBUZZİYA KİMDİR?[/h]Cemre Ebuzziya, 1989 tarihinde İstanbul'da dunyaya gelmiştir. Bir cok unlu sanatcı, gazeteci ve iş adamlarının bulunduğu Ebuzziya ailesine mensuptur. 1989 yılında İstanbul'da dunyaya gelmiştir. Ebuzziya ailesi'nin ismi Bakırkoy'de bir cadde ve Basınkoy'de bir sokağa verilmiştir. Kokleri Mevlana Celaleddin ile 12. yuzyılda Horasan'a goc eden Horasanlı At Ceken Hacı Hasanoğulları'na uzanmaktadır.
Anne ve babası kendisi doğmadan boşanan Cemre Ebuzziya, Nilgul Utku'nun kızı, Menderes Utku ve Alev Ebuzziya'nın yeğeni, Umit Utku'nun torunu.
Konservatuvar eğitimini ABD'de aldı. Ekran macerası Muhteşem Yuzyıl'daki Helena karakteriyle başladı. 'Ben Onu Cok Sevdim' ve 'Galip Derviş' dizilerinde kısa sureyle oynadı. İlk uzun metrajlı filmi 'Bulantı' ardından 'Kasap Havası'nda da rol aldı.
İlk dizi oyunculuk deneyimini Muhteşem Yuzyıl dizisinde Helena karakteri ile gercekleştiren Cemre Ebuzziya, bugune kadar Mordkommission İstanbul, Muhteşem Yuzyıl, Ben Onu Cok Sevdim, Bulantı, Kasap Havası ve İstanbul Kırmızısı gibi yapımlarda rol almıştır.
Cemre Ebuzziya şimdilerde, yapımcı, senarist ve oyuncu unlu komedyen Cem Yılmaz'ın Karakomik Filmler adlı sinema filminde Songul karakterine hayat vermektedir. Cemre Ebuzziya, 1.63 metre boyunda ve 55 kilodur.
[h=3]CEMRE EBUZZİYA DİZİLERİ[/h] Kız Kardeşler filmi
2019 – Kronoloji (Nihal) (Sinema Filmi)
2019 – Karakomik Filmler (Songul) (Sinema Filmi)
2019 – A Tale of Three Sisters (Reyhan) (Sinema Filmi)
2018 – Bartu Ben (Serap) (TV Dizisi)
2017 – İstanbul Kırmızısı (Sultan) (Sinema Filmi)
2016 – Dar Elbise (Sinema Filmi)
2015 – Kasap Havası (Hulya) (Sinema Filmi)
2015 – Bulantı (Ozge) (Sinema Filmi)
2013 – Galip Derviş (TV Dizisi)
2013 – Ben Onu Cok Sevdim (Rinda) (TV Dizisi)
2012-2013 – Muhteşem Yuzyıl (Helena) (TV Dizisi)
2008 – Mordkommission Istanbul (Leyla) (TV Dizisi)