KAYSERİ'de bina gorevlisi kadının 7 yaşındaki kızı R.P'ye cinsel istismarda bulunduğu suclamasıyla tutuksuz yargılanan Omer D. (59), eylemin 'sarkıntılık' duzeyinde kaldığı gerekcesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına carptırıldı.
Olay, gecen nisan ayında merkez Melikgazi ilcesinde meydana geldi. İddiaya gore, anne F.P. bina icerisinde temizlik yaptığı sırada, apartman sakinlerinden Omer D'nin kızı R.P'yi kenara cekerek, yanağı ve dudağından optuğunu gordu. Anne F.P'nin şikayeti sonrası Omer D., hakkında 'cocuğun cinsel istismarı' sucundan dava acıldı.
Kayseri 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın karar duruşmasında Omer D. ile F.P. ve kızı R.P. hazır bulundu. Şikayetci olduğunu soyleyen anne F.P., "Kızımı koşeye cektiğini gordum. Bağırdım. Ardından merdivenlerden yukarı cıkmaya başladı" dedi.Onceki ifadelerini tekrar ettiğini ve diyeceği bir şey olmadığını soyleyen sanık Omer D. İse, "Cinsel amacla hareket etmedim. Yanımda eşim de vardı. Suclamaları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.Mahkeme heyeti, sanık Omer D.'nin eylemin 'sarkıntılık' kapsamında kaldığına hukmederek, 'cocuğun basit cinsel istismarı' sucundan iyi hal indirimi ile 4 yıl 2 ay hapis cezasına carptırdı. Heyet, Yargıtay sureci dikkate alınarak sanığın tutuksuzluk halinin devamına hukmetti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Samed Aydın SUN