İzmir'de meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar icin toplanan yardım malzemelerini taşıyan tır Trabzon'un Akcaabat ilcesinden yola cıktı.
İcişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı (AFAD) onculuğunde başlatılan, Trabzon Valiliği, Akcaabat Kaymakamlığı, Akcaabat Belediyesi, Akcaabatlılar Vakfı organizesinde ve hayırsever iş adamlarının ve vatandaşların destekleriyle toplanan 1000 koli gıda yardımı İzmir deprem bolgesine gonderildi.
Akcaabat otogarında duzenlenen uğurlama torenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Akcaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akcaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, siyasi partilerin ilce başkanları, STK temsilcileri, hayırsever iş adamları ve vatandaşlar katıldı.
Depremlere karşı hazırlıklı ve tedbirli olmak gerektiğini belirten Akcaabat Belediye Bakanı Osman Nuri Ekim, "Deprem meydana geldikten sonra da bu tedbirleri hızlı ve seri şekilde uygulamaya koymak buyuk bir ehemmiyet arz ediyor. Bu son depremde de devletimiz, butun kurumlarıyla cok hızlı ve seri şekilde deprem bolgesine hareket etmiş ve gerekli her turlu tedbiri de almıştır. Devlet kurumlarımızın almış olduğu bu tedbirlere, milletimiz de cok hızlı bir şekilde duyarlılık gostermiş ve memleketimizin her bir tarafında yardım kampanyaları duzenlenmiştir" dedi.
"Birlik olursak tum sorunları aşarız" diyen Başkan Ekim "Duzenlemiş olduğumuz bu yardım kampanyası sonrasında bugun burada tırımızı inşallah İzmir'e gondereceğiz. Gıda kolilerin iceriği İcişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından belirlenerek tum illerde kampanya başlatılmıştır. Butun gıda kolileri aynı icerikte olup İzmir'de AFAD ekiplerince teslim alınacak ve ihtiyac sahiplerine ulaştırılacaktır" diye konuştu. - TRABZON
Kaynak: İhlas Haber Ajansı