Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk, Trabzonspor Kulubu tarafından "onursal uye" yapıldı.
Bordo-mavili kulubun internet sitesinde yer alan acıklamada, Mustafa Kemal Ataturk'un, tuzuğun 9/c maddesi gereğince divan başkanlık kurulunun onerisi ve yonetim kurulunun 10 Kasım 2020 tarihinde aldığı kararla kulube onursal uye yapıldığı belirtildi.
Başkan Ahmet Ağaoğlu, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un kulube onursal uye yapılmasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
"Ataturk, her daim yolumuzu aydınlatan, ilkeleriyle bizlere yol gosteren kurucu liderimizdir. Ulusal bağımsızlığımızın mimarı Ataturk'un gosterdiği aydınlık yoldan aynı kararlılıkla yuruduğumuzu vurgulamak isterim. Ataturk'un sadece iktisadi alana değil, spora da verdiği onemi cok iyi biliyoruz. Beden Terbiyesi Kanunu'nun cıkartılmasından tutun da sporun her alanında attığı adımlar bugunlerin inşasına ışık tutarken, 'Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yuksek seviyeli muhafızlar ister' sozu temel ilkemiz haline gelmiştir. Bugun, aldığımız karardan dolayı buyuk bir gurur yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin kurucu lideri artık kulubumuzun onursal uyesidir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u bir kez daha minnet ve şukranla anıyorum."
Divan Başkanı Ali Surmen ise şunları kaydetti:
"Tuzuğumuzun 9/c maddesine gore Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un kulubumuze onursal uye yapılmasıyla ilgili onerimiz, yonetim kurulumuzun kararıyla resmileştirilmiştir. Atamızın eşsiz hatırası kulubumuzun onursal uyeliğinde de ilelebet yaşayacaktır. Ataturk'un, 'Ben sporcunun zeki, cevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sozu her zaman Trabzonspor'umuzun aynası olmuştur ve olacaktır. Bağımsızlık mucadelesini Karadeniz'den başlatarak Turkiye Cumhuriyetini kuran Ataturk, bizlere vazgecilmez ilkeler bırakmıştır. Onun bıraktığı ilkeleri yaşatan yurttaşlar olarak her zaman Cumhuriyetimize sahip cıkacağız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tuğba Yardımcı