Kocaeli'de yatağında uyurken karısının sevgilisi tarafından oldurulduğu iddia edilen Husnu Guntac'ın cinayet zanlısı olarak yargılanan karısına 26 yıl, karısının sevgilisine ise ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırıldı. Duruşmada son sozu sorulan katil zanlısı kadın, "Benim 2 tane cocuğum var, kararı vicdanınıza bırakıyorum" diyerek beraatini istedi.
Edinilen bilgilere gore, 7 Kasım 2017 tarihinde polis merkezine giden kadın, oğlu Husnu Guntac'ın (42) kayıp olduğunu belirtti. Kayıp ihbarı uzerine harekete gecen polis ekipleri, kayıp şahsın yakınlarının ifadesi sonrasında Guntac'ın eşi Sibel Guntac'ı takibe aldı. Kocaeli Emniyet Mudurluğu Asayiş Şubesi Cinayet Burosu dedektiflerince başlatılan takip sonrasında Husnu Guntac'ın aracını sevgilisi Fahrettin Ozcan ile kullandığı belirlenen Sibel Guntac'ın Kutahya'da olduğu belirlendi. Tespit sonrası harekete gecen polis ekiplerince Kutahya'da duzenlenen operasyonda Guntac ve sevgilisi Ozcan, birlikte yaşadıkları kiralık evde gozaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinde sevgili olduklarını ve Sibel Guntac'ın kendisini dovduğunu iddia ettiği kocasını Fahrettin Ozcan'a oldurttuğunu, cesedi ise battaniyeye sararak Yalova'nın Altınova ilcesi Karadere Koyu yakınlarında bir araziye gomduklerini ifade etti. İtiraf sonrası yapılan incelemede Huznu Guntac'ın cesedi belirlenen yerden cıkarılırken, Sibel Guntac ve sevgilisi Ozcan ise tutuklanarak cezaevine gonderildi.
Karar duruşması goruldu
Olayla ilgili Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde acılan davanın karar duruşması goruldu. Duruşmanın gorulen 12. celsesine katil zanlıları Sibel Guntac ve Fahrettin Ozcan, korona virus tedbirleri kapsamında tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığı ile bağlandı. Duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada sanıkların avukatları, bir onceki duruşmada cumhuriyet Savcısı'nın verdiği mutalaaya itiraz etti. Mahkeme heyeti daha sonra sanıklara son sozlerini sordu. Karar oncesinde son kez savunma yapan Sibel Guntac, "Onceki savunmalarımı tekrar ederim. Benim 2 tane kucuk cocuğum var. Kararı vicdanınıza bırakıyorum" diyerek beraatini istedi.
"Ben oraya gittiğimde Husnu Guntac zaten olmuştu"
Daha sonra savunma yapan Fahrettin Ozcan ise, "Ben suclamaları kabul etmiyorum. Sibel'in baskısı ve iknası ile oraya gittim. Ben oraya gittiğimde Husnu Guntac zaten olmuştu. Sibel bir anlık sinirle kocasını oldurduğunu soyledi. O şamadan sonra, onun baskısı ile delilleri gizledim. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.
Sanıklar hakkında karar verildi.
Sanıkların son savunmalarını yapmasının ardından mahkeme heyeti kararını acıkladı. Mahkeme heyeti sanıklar Sibel Guntac ve Fahrettin Ozcan'ın ağırlaştırılmış muebbet cezasına carptırılmasına karar verdi. Sanık Sibel G.'nin Husnu Guntac'ın kendisine uyguladığı şiddet ve eylemlerinin etkisi ile sucu işlediğinin belirlenmesi nedeni ile tahrik indiriminden faydalanmasına karar verilerek cezası 24 yıl hapis cezasına cevrildi. Ayrıca, ruhsatsız silah taşımak sucundan her iki sanığa da 2'şer yıl hapis cezası verildi. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı