Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk, ebediyete intikalinin 82'inci yılında Safranbolu'da etkinliklerle anıldı.
Fethi Toker Guzel Sanatlar ve Tasarım Fakultesi'nde Safranbolu Kaymakamlığı'nın duzenlediği 10 Kasım Ataturk'u Anma Gunu etkinlikleri kapsamında, ilkokullar arası resim ve ortaokullar arası şiir, ortaoğretim kurumları arası kompozisyon yarışmaları gercekleşti.
Programa, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Turkoz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Kose, İlce Emniyet Muduru Bulent Yeşilyurt, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Hasan Başkok, İlce Jandarma Komutanı Emrah Aydın, Milli Eğitim Muduru Hasan Gumuş, Fethi Toker Guzel Sanatlar Dekanı, Daire Amirleri, Siyasi Parti İlce Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Dereceye giren oğrencilere protokol tarafından odulleri verildi. Buradaki etkinliğin ardından, Koyici Meydanı'na Safranbolu Belediyesi tarafından yenilenen Ataturk'un anıt heykeline karanfil bırakan Belediye Başkanı Elif Kose'ye, Belediye Başkan yardımcıları, meclis uyeleri, Belediye birim amirleri ve vatandaşlar eşlik etti.
Başkan Kose, Ataturk'un aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem gunu olarak kabul etmek yerine onun hedeflerine yonelik anılması gerektiğini belirterek, "Ataturk'u anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; onun daima buyuk onem verdiği Turk Milletinin birliğini, ulkesinin bolunmez butunluğunu koruyarak geleceğe guvenle bakmak, bu uğurda her turlu fedakarlığa hazır olmak demektir. Bir ulkenin onurunu ve bağımsızlığını koruyarak nasıl değişebileceğini ve nasıl cağdaş ve ornek bir Cumhuriyet haline gelebileceğini tarih yazarak değil, yaparak gosteren, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, silah arkadaşları şehitlerimizi, canlarını ulkemiz icin feda eden tum kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatırası onunde saygıyla eğiliyorum" dedi. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı