Ordu'nun Altınordu ilcesinde yaşayan Azerbaycan uyruklu Sevinc Memmedova, Azerbaycan'ın zaferini yazdığı şiirle kutladı.
Dağlık Karabağ'dan gelen zafer haberi tum kardeş ulkede ve Turkiye'de coşkuyla karşılandı. Azerbaycan'da vatandaşların, Dağlık Karabağ konusunda Ermenistan'a karşı alınan tarihi zafer kutlamaları sabah saatlerine kadar devam etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ulusa sesleniş konuşmasında Karabağ konusunda mujdeli haberlerinin sonrasında Azerbaycanlılar sokağa cıkma yasağına rağmen zafer kutlaması icin sokaklara dokuldu. Yıllardır beklenen tarihi zafer, Turkiye'de de coşkuyla karşılandı.

Ordu'nun Altınordu ilcesinde de 2 yıl once şiir yazmaya başlayan ve şuana kadar Azerbaycan ve Turkiye konulu 500'den fazla şiir yazdığını ifade eden Azerbaycan uyruklu 44 yaşında Sevinc Mehmedova, aldığı sevincli haberi şiir yazarak kutladı. Haberi aldıkları gece sabaha kadar sevincten uyuyamadığını ve şiir yazdığını ifade eden Mehmedova, "2018 yılından bu yana şiir yazıyorum. Şu ana kadar Azerbaycan ve Turkiye hakkında şiirler yazdım. Cok yazdım ama yeni yeni ilerliyorum. 500'den fazla şiir yazdım, cok sayıda defterim doldu. Uzerinde calıştıklarım da var. Yazdığım şiirler Azerbaycan ve Turkiye konulu şiirler. Son olarak da Karabağlar'ı aldık ve onun sevincine hitaben de bir şiir yazdım. Zaten sabaha kadar uyumadık. Cumhurbaşkanımız bizi sevindirdi. İnşallah ilerleyen gunlerde bu şiirleri kitap haline getirip herkesin okumasını istiyorum" diye konuştu. - ORDU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı