KARABUK'te, Hafize Kaya (70) gece yarısı evine girerek, kolundaki bilezikler gasbeden şupheliden olu taklidi yaparak, kurtuldu.
Olay, Karabuk'e bağlı Arıcak koyunde meydana geldi. Hafize Kaya, uyuduğu sırada
evden gelen sesleri duydu. Kaya, kalkıp odasından cıktığı anda şupheliyle karşı karşıya geldi. Saldırgan Hafize Kaya'nın başına sopa ile vurdu. Yaşlı kadın direnmek istedi. Kurtulamayacağını anlayınca da olu taklidi yaptı. Şupheli ise yerde kanlar icinde yatan Hafize Kaya'nın kolundaki 2 bileziği alıp, kactı. Şuphelinin evden cıkmasının ardından Hafize Kaya, ailesini arayarak yardım istedi. Durum, jandarma ve sağlık ekiplerine bildirildi.
Hafize Kaya sağlık ekipleri tarafından Karabuk Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Karabuk Merkez İlce Jandarma Komutanlığı, olay yeri inceleme ve Jandarma Suc Araştırma Timi ekipleri, olay yerinde calışma yaptı. Calışma sonunda R.Y. olduğu belirlenen şupheli, gozaltına alındı. Caldığı bilezikler ele gecirildi. Yaşadıklarını anlatan Hafize Kaya, "İceriden sesler duydum. Yatağımdan kalktım. Kapıyı acar acmaz bir adam karşıma dikildi. Elinde balta sopası vardı. Kafama vurdu, bağırdım. Kafama vura vura beni kapıya kadar goturdu. Ben yere yatınca, boğazıma sarıldı. Arbede esnasında sopayı yere duşurdu, ben de aldığım sopayla ona vurdum. Yuzunu yırttım. Ben olu taklidi yapmaya başladım. O da oldum sandı, kolumdaki bilezikleri cıkarttı. Evin kapısını acıp gitti" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yasin ALDEMİR