Fransa'da ulke genelinde oğretmenler, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle greve giderken, başkent Paris'te bazı liselerde oğrenciler salgına rağmen eğitimin yetersiz onlemler altında surmesini protesto etti.
Paris Eğitim Mudurluğu, kent genelinde 5 lisede oğrencilerin okulların girişinde barikat kurduğunu, polisin blokaj girişimlerini engellediğini bildirdi.
Kentte daha once de polisle oğrencilerin catıştığı Colbert Lisesi ile Brassens Lisesi oğrencileri, oturma eylemi duzenlerken, polis dağılmamakta direnen oğrencilere goz yaşartıcı gaz ve coplarla mudahale etti.

Oğrenciler, hızla artan Kovid-19 vakalarına rağmen yeterli onlem alınmadan ve sınıf mevcudiyetleri azaltılmadan eğitimin surdurulmesine tepki gosteriyor.
Ulke genelinde, 5 eğitim sendikasının cağrısıyla bugun cok sayıda oğretmen de grevde bulunuyor.
Milli Eğitim Bakanlığının okullarda maske ve dezenfektan harici tedbir almadığını savunan sendikalar, sınıf mevcutlarının yarıya duşurulmesi, yuz yuze ve uzaktan eğitimin donuşumlu yapılmasını istiyor.
Fransa'da Kovid-19 salgını nedeniyle bir hafta once tam gun sokağa cıkma kısıtlaması kararı alınmasına rağmen okullarda eğitime devam edilmesi kararlaştırılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Alaattin Doğru