Tuzla Belediyesi, 9 yıl aradan sonra Turkiye'ye gelen Formula 1 DHL Turkiye Grand Prix'si icin tum hazırlıklarını tamamladı. Calışmaları yerinde inceleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yarış kaskı takarak Formula 1 aracına bindi. Başkan Yazıcı yaptığı acıklamada, "Formula 1 organizasyonunu dunyada yaklaşık 2 milyondan fazla izleyici bulunan gercekten cok ilgi duyulan yarışlardan bir tanesi. Dolayısıyla bu yarışların Tuzla'da yapılıyor olması Turkiye'de İstanbul'da yapılıyor olması bizim icin cok buyuk onur ve gurur kaynağı" dedi.
Formula 1 yarışlarının 14. etabı "Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020", 9 yıl aradan sonra 13-14-15 Kasım tarihlerinde Intercity İstanbul Park Pisti'nde gercekleştirilecek. Formula 1 yarışlarına katılacak aracları ve gerekli malzemeleri taşıyan kargo ucağı, gecen pazar gunu Sabiha Gokcen Havalimanı'na indi. Dun ise o araclar İstanbul sokaklarında boy gosterdi. Intercity İstanbul Park Pisti'nde ise hazırlıklar tum hızıyla devam ediyor.

Tuzla Belediyesi'nden yapılan acıklamaya gore; sorumluluk alanında 1 aydır devam eden calışmalar kapsamında yaklaşık 1 milyon 150 bin metrekare alan icerisinde ot bicme, calı ve diken temizliği işlemleri tamamlandı. Yaklaşık 500 bin metrekare alan da ise budama işlemlerini tamamladı. Bicilen, otlar,calılar ve budanan ağaclar Tuzla Belediye ekipleri tarafından araclara yuklenerek temizlendi. VIP localarda bulunan koltuklar, ust gecitler ve bilet satış yerleri de ozon yıkama yonetimle dezenfekte edilerek temizlendi. Tum alan icerisinde toplam 287 adet 770 litre cop konteynerı ve 42 adet 2'li sıfır atık seti yerleştirildi. Yerleştirilen konteyner ve setler yarış oncesi ve sonrasında gorevliler tarafından toplandı.
"SORUNSUZ GECMESİ İCİN ELİMİZDEN GELEN BUTUN GAYRETİ GOSTERDİK"
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, calışmaları yerinde inceleyerek acıklamalarda bulundu. Başkan Şadi Yazıcı, "9 yıl aradan sonra yeniden Formula 1 ile buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum. Ozellikle emeği gecen, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve Intercity yoneticileri dahil olmak uzere emeği gecen herkese teşekkur ediyorum. Formula 1 organizasyonunu dunyada yaklaşık 2 milyondan fazla izleyici bulunan gercekten cok ilgi duyulan yarışlardan bir tanesi. Dolayısıyla bu yarışların Tuzla'da yapılıyor olmasıTurkiye'de İstanbul'da yapılıyor olması bizim icin cok buyuk onur ve gurur kaynağı. Biz de 13-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan yarışlardan once tedbirler almaya calıştık. Elimizden geldiğince hem ilcemizin, İstanbulumuzun hem de ulkemizin tanıtımında cok onemli olan bir yarışın İstanbul'da Tuzla'da yapılırken sorunsuz gecmesi icin eliminden gelen tum gayreti gosterdik" dedi.
"TUM İMKAN VE OLANAKLARI SEFERBER ETTİK"
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,"Oncelikle ana yolların duzenlenmesi, ulaşım akslarının duzenlenmesi, gerci seyircisiz izlenecek ama her ihtimale karşı yine de bu tedbirleri aldık. Park icerisinde hem yarışın daha guvenli yapılabilmesi acısından, cimlerin bicilmesinden tutun da temizlenmesine, ozonla yıkanmasına, geri donuşumlerin oluşması konusunda, coplerin alınması ve konteynerlar. Yine 4-5 aracımız yarış boyunca da surekli burada kalacaklar. Oncesinde de temizlikler yapıldı.Calışanların kalmasını sağlayacağı konaklama tesislerinin sağlanması gibi butun imkanları sağlamaya calıştık" dedi.
"EMEĞİ GECEN HERKESE YUREKTEN TEŞEKKUR EDİYORUM"
Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak uzere tum emeği gecenlere teşekkur eden Başkan Yazıcı, "Ozellikle ilk yarışı hatırlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan'dı. Yarışlar yetişsin diye devletin tum kurumlarını hatta ozel idare ve Buyukşehir'i devreye sokarak yarışların yapılması icin, cevre duzenlemeleri, yolların tamamlanması, cunku soz verilmişti. Daha sonra diğer yarışlarda dahil, devletin ciddi bir tecrubesi oluştu. Turkiye Cumhuriyeti bu konuya hazırdı. Boylesi buyuk bir organizasyon uzun yıllar yapılmıştı. 9 yıl aradan sonra tekrar yapıyoruz. Tecrubeliyiz. Ama ulkemiz ve milletimiz icin cok kıymetli. Ulkenin tanıtımı icin cok kıymetli. Tekrar soyluyorum himayesinde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak uzere, emeği gecen herkese yurekten teşekkur ediyorum" dedi.
Yarış suresi boyunca 3 adet cop kamyonu, supurme aracı, tanker ve ambalaj atığı aracı ile birlikte 15 personel gorevli olarak calışmalarını surdurecek. Formula bir organizasyonunda gorevli olanlar Tuzla Belediyesi Şehit Omer Halisdemir Genclik Kampı'nda bulunan bungalov evlerde misafir ediliyor. Calışanların kamp alanından Formula 1 pistine ulaşımı da Tuzla Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı