Turk-İş Başkanı Ergun Atalay, AK Parti ve MHP Grup başkanvekillerinin, "25 yaş altı 50 yaş ustu esnek calışma" duzenlemesiyle ilgili taleplerini Meclis gundemine getireceklerini ve cozum noktasında bir formul bulacaklarını ifade ettiklerini aktardı.
Atalay, Meclis'te siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle "esnek calışma" konusunda yaptığı goruşmenin ardından gazetecilere acıklamalarda bulundu.
Bundan 4 ay once kıdem tazminatı duzenlemesinin gundeme geldiğini anımsatan Atalay, "Derdimizi anlatana kadar bayağı bir hırpalandık. Sonra sağ olsun Cumhurbaşkanımız 'bu adil değil, doğru değildir' dedi." hatırlatmasında bulundu.

15 gun once de esnek calışmayla ilgili torba yasaya 3 madde konulduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:
"15 gundur kamuoyuna, siyasi partilerin tamamına, bu konunun doğru olmadığını, işcinin aleyhine olduğunu, kabul edilebilir olmadığını anlatmaya gayret sarf ettik. Sağ olsunlar AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, MHP Grup Başkanvekilleri Levent Bulbul ve Erkan Akcay'dan bu konuyla ilgili randevu istemiştik. Bu duzenlemenin işcilere vereceği zararı anlatmaya gayret sarf ettik.
Bugun veya yarın bu haklı taleplerimizi Meclis gundemine getireceklerini ve cozum noktasında bir formul bulacaklarını ifade ettiler. Esnek calışma, 25 yaş altı 50 yaş ustu meselesi, işcinin aleyhine; orgutsuz, kuralsız calıştıran işverenlerin lehine bir duzenleme. Duşunebiliyor musunuz, 10 gun burada calış, ikinci on gun git başkası gelsin; kıdem tazminatı yok, işci mi değil mi belli değil, kotu bir duzenlemeydi.
İşciler, kamuoyu, sendikalar olarak bu hayırlı haberi bekliyoruz. Her gun işcilerle ilgili olumsuz haber duymaktan yorulduk."
Sorunun cozulup cozulmediğine ilişkin bir soruya da Atalay, "Sorun cozuldu gibi gozukuyor, bir gorelim. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Meclis'te grubu olan tum siyasi partilere teşekkur ediyorum, bunun yanlış olduğunu ifade ettiler. MHP ile AK Parti de, haklı taleplerimizin doğru olduğunu kendilerine anlattık ve cozum bekliyoruz bugun. Umudum, bugun cozum uretecekler. Kamuoyuna acıkladıkları zaman biz de memnun olacağız. Bu anormal bir konuydu. Bunun cozulmesinde emeği olan herkese teşekkur ediyorum." karşılığını verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Alp Ozden