İzmir'de meydana gelen depremin ardından yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazından 10 saat sonra cıkartılan 15 yaşındaki Gunay Ozışık'ın durumu iyiye gidiyor. Hastanede tedavisi suren Ozışık, "Kurtulacağıma inandım, hic umidimi kaybetmedim" diye konuştu.
15 yaşındaki Gunay Ozışık, depreme 2 yıl once taşındıkları Bayraklı ilcesi Manavkuyu Mahallesi'ndeki 7 katlı Doğanlar Apartmanı'nın 4. katındaki evlerinde yakalandı. Kuzeni Ahmet Ozışık ile birlikteyken depreme yakalanan Gunay, depremden 10 saat sonra ekipler tarafından enkazdan kurtarıldı. Durumunun iyiye gittiği oğrenilen Gunay, tedavi gorduğu hastanede yaptığı acıklamasında deprem anında hissettiklerini ve kurtulacağına dair umidini hic kaybetmediğini anlattı. Gunay Ozışık'ın annesi Olcan Ozışık ise, oğlunun doğum tarihinin artık 30 Ekim olduğunu soyledi. Gunay Ozışık'ın Ege Universitesi Cocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde gecirdiği 6 gunun ardından, aynı hastanenin Noroloji Bolumu servisinde tedavisi suruyor.

"BACAKLARIMI BİR ZAMAN SONRA HİSSETMEMEYE BAŞLADIM"
Deprem esnasında yaşadıklarını anlatan Gunay Ozışık, babası ve amcasının evin klimalarından bulundukları yeri anladıklarını soyledi. Ozışık, "Deprem esnasında kuzenim bizdeydi ve bir anda her yer sallanmaya başladı. Biz depremin durduğunu sandık ve kapıya doğru koşarken bina bir anda coktu. Bir ucgenin icerisinde olduğumu fark ettim. Ben biraz daha aşağı doğru suruklenmişim. Ustumde kapı cercevesi ve dolaplar vardı. Başımın ustunde de duvar vardı, bacaklarıma kadar geliyordu. Bacaklarımı bir zaman sonra hissetmemeye başladım zaten. O esnada kuzenimin sesini de duyuyordum ama. Onun telefonu cekiyordu ve amcamı aradı. Babam ve amcam ulaştı bize telefonla. Evin planından ve klimalardan bizim nerede olduğumuzu anlamışlar. Ekiplere de burada olduğumuzu soyleyip, o şekilde buldurmuşlar bizi" acıklamasında bulundu.
"BEN KURTARILACAĞIMI HEP DUŞUNUYORDUM ZATEN"
Enkaz altında kurtarılacağından umidini hic kaybetmediğini soyleyen Gunay, cektiği videodan da bahsetti. Gunay, "Enkaz altında cektiğim bir video vardı. Ben kurtarılacağımı hep duşunuyordum zaten. Amcamla telefonda konuşunca zaten kurtulacağıma olan inancım daha da arttı. Cektiğim video haberlere de cıkar diye duşundum. Ama keşke boyle bir şey olmasaydı ben de haberlere cıkmasaydım" diye konuştu.
"ARTIK DAHA KALİTELİ YAŞAMA PLANIM VAR"
Hastaneye ilk geldiğinde durumunun cok kotu olduğunu ama yavaş yavaş iyileşmeye başladığını soyleyen Gunay, hastaneden cıktığında daha kaliteli yaşama planı olduğuna vurgu yaptı. Gunay Ozışık, "İlk hastaneye getirildiğimde durumum cok kotuydu; hayati riskim vardı. Ayak tabanlarım cok uyuşuyordu, geceleri uyuyamıyordum. Şimdi biraz daha iyiyim. Yine rahatsız ediyor beni ağrılarım ama daha iyiyim. Depremde enkaz altından kurtarılan diğer insanlar icin de gecmiş olsun diyorum. Hepsi cok guclu bence. Hepimiz aynı şeyleri yaşadık onlarla. Anlatılamaz bir durum bu. Artık daha kaliteli yaşama planım var" dedi.
GUNAY'IN DOĞUM GUNU ARTIK 30 EKİM
Oğlunun enkazdan cıkartıldığında yeniden doğduğunu soyleyen annesi Olcan Ozışık, "Gunay'ın doğum tarihi artık 30 Ekim" dedi. Anne Ozışık, "Gunay yoğun bakımdan cıktı. 2 gundur serviste tedavisi suruyor. Şukur butun değerleri iyiye gidiyor. Bacaklarının duzelmesi biraz zaman alacak. Fizik tedavisine başlandı, 2 gundur fizik tedavi goruyor. Daha da iyi olacak inşallah. Artık Gunay'ın doğum gunu 30 Ekim. Biz ailecek oyle goruyoruz artık. Tekrar doğduğu gun 30 Ekim Gunay'ın. Şukur Allah'a, o gun enkazdan cıkardı onu. Allah butun depremzedelere şifa versin. Yaşamını yitirenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Keşke onlar da sağ cıkabilselerdi enkazdan" acıklamasında bulundu.
(Ali İhsan Ciftci/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı