2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin başvuru sahibi olduğu "Maden Şehitlerinin Cocukları Maden Makinaları Uretiyor" adlı projesi icin Zonguldak Valisi BAKKA Yonetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tutulmaz, BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun'un katılımları ile destek sozleşmesi imzalandı.
İstihdam edilebilirliğin onceliklendirildiği bu projede sosyal girişimciliği ve yenilikciliği desteklemek, genclerin Ar-Ge ve inovasyon calışmalarına ortam hazırlayarak yeni urun ve faydalı model uretmelerine katkıda bulunarak istihdam artışına katkıda bulunması amaclanıyor. 40 madenci cocuğu, MAKZON Derneğine uye Maden ve Makine imalatı alanında faaliyet gosteren 34 işletme temsilcileri, Bulent Ecevit Universitesi Makine Muhendisliği bolumu oğrencileri ve endustri meslek lisesi makine teknolojileri alanından mezun işsiz gencler proje ile kurulacak CNC eğitim ve uretim atolyesinde eğitim alacak yerli ve milli uretime katkıda bulunacak, BAKKA, toplam 1.798.050,00 TL butceli proje icin 1.600.000,00 TL hibe desteği verecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı