- HDP onundeki ailelerin direnişi devam ediyor, nobete katılım suruyor
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde 435 gundur yapılan eyleme 2aile daha katıldı
DİYARBAKIR - Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde başlatılan evlat nobeti eylemine 2 aile daha katıldı.
Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından kacırıldığı iddiasıyla 3 Eylul 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası onunde oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı gun gectikce artmaya devam ediyor. Evlat nobetinin 435'inci gununde 2 aile daha eyleme katıldı. Şırnak'tan eyleme katılan Ciğdem Fırat ve Kubra Otken, cadıra gelip evlat nobetine katıldı.
Teroristler tarafından 5 yıl once 18 yaşındayken dağa kacırılan Necmettin Otken'in annesi Kubra Otken, "Oğlum 18 yaşındaydı gitti, 5 yıl oldu. Hic haber alamadım, teror şubesine gittik, oradan HDP'ye gittik onlar bize soyledi katılım olduğunu. İmkanımız olmadığından gelemedik yoksa gecen sene gelecektik, HDP bize cocuğumuzu goturduğunu soyledi. Cocuğumu HDP goturdu, cocukların gelişi umut oldu, ailelerine kavuşan cocukları gorunce cok uzuluyordum. Bizde buraya berki pişman olurlar diye geldik, inşallah gelirler" dedi.
"Gozum yolda, telefonum caldığında heyecanlanıyorum"
5 yıl once teroristler tarafından dağa kacırılan Melek Fırat'ın annesi Ciğdem Fırat, Kurtce yaptığı konuşmada, "İmkanımız olamadığı icin kızımı arayamadık. Umudumuz kızımın gelmesi. Kızımın gelmesini istiyoruz, kızımın sağ mı, olumu bilmiyoruz. 5 yıldır bu acıyı cekiyoruz. Gozum yolda, telefonum caldığında acaba Melek'im midir, kapım caldığında acaba Melek'im mi geldi diye heyecanlanıyorum. Cocuklarımızdan haber bekliyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kubra Otken ve Ciğdem Fırat, ellerinde cocuklarının fotoğrafı ile cadırda nobete başladı.
Otken ve Fırat ailesi ile birlikte evlat nobetine şimdiye kadar 172 aile katılmış oldu. Bu ailelerden 20'si cocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı