Diyarbakır annelerinin dağa kacırılan cocuklarına kavuşma umidiyle HDP İl Başkanlığı binası onunde surdurdukleri evlat nobetine iki aile daha katıldı.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi 435'inci gununde devam ediyor.
Hakkari'den 5 yıl once 18 yaşında dağa goturulen oğlu Necmettin icin gelen anne Kubar Otken ile 5 yıl once 12 yaşında dağa kacırılan kızı Melek icin gelen anne Ciğdem Fırat da oturma eylemine dahil oldu.
Anne Otken, gazetecilere yaptığı acıklamada, 5 yıldır oğlundan haber alamadığını soyledi.
Oğluyla o gunden beri bir irtibat kuramadığını ifade eden Otken, "Oğlumun kandırılarak dağa goturulduğunu HDP'den oğrendim. Oğlumu HDP'lilerden istiyorum. Oğlumu onlar goturdu." dedi.
Otken, ailelerine kavuşan evlatların kendileri icin de umut olduğunu dile getirdi.
Anne Ciğdem Fırat da kızı Melek'in 5 yıl once 12 yaşında dağa kacırıldığını, ondan bir haber alamadığını aktardı.
Kızının olu mu sağ mı olduğunu bilmediğini anlatan Fırat, "Kızımdan haber bekliyorum. 5 yıldır bu acıyı cekiyorum. Kızımın gelmesini istiyorum. Telefonuma her gelen aramada, kapım her calındığında hep kızım diye umut ediyorum." diye konuştu.
Ote yandan, aileler Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un ebediyete intikalinin 82. yıl donumu dolayısıyla anma gercekleştirdi.
Turk bayrakları ve Ataturk'un fotoğraflarını taşıyan aileler, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Aileler adına evlat nobeti tutan Suleyman Aydın, gunun onemine ilişkin acıklama yaptı.
Daha sonra eyleme devam eden aileler ile HDP'liler arasında kısa sureli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik polislerin araya girmesiyle sona erdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Kaplan