Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ ile ilgili anlaşmayı, ordunun kaynaklarının tukenmesi uzerine imzaladığını savundu.
Facebook hesabı uzerinden yaptığı canlı yayında konuşan Paşinyan, bugun Karabağ'da catışmaları sona erdiren anlaşmayı Ermenistan ordusunun kaynaklarının tukenmesi uzerine imzaladığını bildirdi.
Paşinyan, "Ordu, durmanın gerekli olduğunu soyledi. Cunku sorunlarımız var ancak bunların cozumu yok ya da kaynaklarımız tukenmiş." ifadelerini kullandı.
Askeri kaynaklardaki yetersizliğin yanı sıra cephede savaşanların sayısının azaldığını ve yerine koyacak yedeklerinin olmadığını anlatan Paşinyan, "Savaşanların dinlenmesi lazımdı. Cephede bir aydır değiştirilmeyen kimseler vardı. Ermenistan ve Dağlık Karabağ yonetimi savaşın bir an once bitirilmesi gerektiğine karar verdiler. Aksi halde sonuclar cok daha ağır olacaktı." diye konuştu.
Paşinyan konutunu basanların ozel eşyalarını caldığını duyurdu
Bu arada Paşinyan, sosyal medya hesabından yaptığı diğer paylaşımda, gece yarısı başbakanlık rezidansını basanların kendisine ait ozel eşyaları caldığını belirtti.
Paşinyan, "Rezidanstan bilgisayar, saat, parfum, ehliyet ve başka şeyler caldılar. Butun bunlar elbette vatan adına!" ifadelerine yer verdi.
Dağlık Karabağ'da catışmaları sona erdiren anlaşma ile ilgili olarak Paşinyan, bir sure once yaptığı acıklamada, "Hem kendim hem de hepimiz icin cok zor bir karar aldım. Rusya ve Azerbaycan Başkanları ile Karabağ savaşını bitirmek icin bir bildiri imzaladım. Yayınlanan soz konusu acıklama benim ve halkımız icin tarif edilemez şekilde acı vericidir." ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Cura