"Bugun felsefe meraklılarına bir onemli kitap takdim ediyoruz. Bu eserin muellifi, tanınmış olan ve olmayan filozofların şuphesiz en gencidir; cunku on bir yaşını dolduralı pek cok zaman gecmemiştir. Kitabın muellifi Said Rıza, Rumi bin uc yuz yirmi senesi KÂnun-ı SÂnisinin on beşinci gunu, gundoğumundan iki saat once İstanbul'da DÂrulfunûn civarında bir hanede doğmuş ve doğduğu andan itibaren benim kutuphanemde ozel bir konum işgal etmişti.
(...)
Tabii hayatın bu devresinde yazılan şeyler "cocukca" nitelemesine layık olmaktan kurtulamaz. Kim yazarsa yazsın!. Fakat her cocuk yazamıyor ya!.. siz ona bakınız. Bu yaşta tam bir şevk ile bu şeyleri duşunmek ve saatlerce kutuphanede meşgul olmak, her yiğidin kÂrı değildir. Muellif bu işi buyuk bir neşe ile yapıyor ve zerre kadar sağlığına, neşesine engel değildir."
-Rıza Tevfik-
Osmanlı Felsefe Calışmaları dizisindeki tum yayınlar cevriyazı ve sadeleştirme kalıbında hazırlanmıştır. Ayrıca, giriş bolumlerinde konusunda uzmanlar tarafından kaleme alınmış kapsamlı makaleler yer almaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 136
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Cizgi Kitabevi
Kitap Adı: TÂrîh-i Felsefe - Kurûn-ı Ûl Yazar: Said Rıza Bolukbaşı Sadeleştiren: Abdullah Ucman Yayına Hazırlayan: Abdullah Ucman Yayınevi: Cizgi Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055022389