MevlÂnÂ'nın Gonul Sarhoşluğu ve GazÂli'de Marifetullah, GazÂli'nin Rubailer, Orfî'de Şiir ve İrfan "Dilmestî-i MevlÂnÂ'nın bir kısmı, daha once, İctihad Mecmuası'nda yayınlanmıştı. Şimdi kitap şeklinde basılırken esere, bircok yeni parcalardan başka, ayrıca bir şiirler derlemesi teşkil eden "GazÂlî'nin Rubaileri" de ilave olunmuştur. İran'ın en ince ve en kuvvetli şairi Orfî-i ŞîrÂzî'nin yuksek ve ince, asil ve ozgunluğu koruyan şiirlerinden yaptığım seckinin tamamlama olarak ve "Orfî'de Şiir ve İrfan" unvanıyla Dilmestî-i MevlÂnÂ'ya katılması kararlaştırılmıştı. İran edebiyatında kÂmil ustad olan dostum Huseyin DÂniş Bey'le, sonradan verdiğimiz ve Orfî'nin divanından tercumeli bir secki kitabı vucuda getirmeye ait bir kararımız uzerine, bu genişce projemi bıraktım. Daha once secip ayırmış olduklarımın icinde berceste birkac mısra veya beyiti yine "Orfî'de Şiir ve İrfan" kararlaştırılmış unvanı altında (...) Dilmestî-i MevlÂnÂ'ya eklemekle yetiniyorum.
-Abdullah Cevdet-
Osmanlı Felsefe Calışmaları dizisindeki tum yayınlar cevriyazı ve sadeleştirme kalıbında hazırlanmıştır. Ayrıca, giriş bolumlerinde konusunda uzmanlar tarafından kaleme alınmış kapsamlı makaleler yer almaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 229
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Cizgi Kitabevi
Kitap Adı: Dilmestî-i MevlÂn ve GazÂlî'de Ma'rifetullah Yazar: Abdullah Cevdet Sadeleştiren: Ali Utku , Erdoğan Erbay Yayına Hazırlayan: Ali Utku , Erdoğan Erbay Yayınevi: Cizgi Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055022945