
Kierkegaard kolay anlaşılır bir yazar değilse, bunun nedeni oyle olmak istememesidir. Dolaylı iletişim, ironi, mizah, takma adla yazma, ima, arıksayış gibi yollara başvurmuş ve bunu oncelikle, salt gorunuşlerle yetinen dikkatsiz okuyucuların gecici olarak kafasını karıştırmak ya da onları hepten yıldırmak niyetiyle yapmıştır. Yine de Kierkagaard'un kurduğu labi-rentlerde yeterli zihinsel cesaretle ilerlendiğinde onun, sorduğu sorulara acık yanıtlar sunan ve azimli okuyucusuna yardım elini uzatan bir kişi olduğu gorulur. Oğretmence tutuma ve dogmatik soylemlere duşman olan, her zaman dostca bir tavır gosteren Sokratik bir yol gosterici ve ulaşmaya calıştığı hakikatin karşısında silinmekten mutluluk duyan birisidir, boyle olmaktan da vazgecmez.
Elinizdeki kitabın Kierkegaard'un bu felsefi diline aşinalık kazandıracağı umudundayım; cunku buna değer. Kierkegaard'un felsefi yapıtları okuyucularını bir "kaygı"ya ve "umutsuzluk"a sevk etmekten uzak durur; klişelerle rahatlayan vicdanları onlara tasasız bir olumsuzluğun teminatını verirken Kierkegaard hayranlık uyandıracak birtakım kavramsal calışmalar ve duşunsel mutluluklar vaat eder.
Sayfa Sayısı: 120
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Say Yayınları
Kitap Adı: Kierkegaard Sozluğu Yazar: Helen Politis Cevirmen: Eylem Doğan Yayınevi: Say Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786050201987