
"Deleuze'u dinlemiş olup da onun dile duşkunluğunu anımsamayan biri var mıdır? Ve gorunuşte onemsiz olan bu duşkunlu-ğun altında, tum bir 'icerilmiş ayrışma', 'tekseslilik' ve 'gocebe dağılım' felsefesinin temelinde yatan bir jestin yorulmak bilmeden ve neredeyse algılanamaz bicimde anımsatıldığını duymamak mumkun mu? Diğer yanda, yazılar da her yerde aynı ısrarlı uyarıya tanıklık etmekteler: kavramları eğretilemeler sanmayın, oyle gorunseler bile oyle değildirler; anlayın ki bizzat eğretileme sozcuğu, felsefede, hem yandaşlarının hem de hor gorenlerinin duştuğu bir tuzaktır, bir sahte-kavramdır ve tum bir 'oluşlar' sistemi ya da anlam uretimi sistemi bu tuzağın curutulmesidir."
Deleuze Sozluğu'nde her madde bir ya da bircok alıntıyla başlıyor. Bunlar coğunlukla kavramların tanımından ziyade, ilişkili oldukları sorunlara goz atış ve onları cevreleyen soz dağarcığına ilişkin bir onduyum niteliği taşıyor. Başlangıcta karanlık gorunen bir cumle, sozcuklerden oluşan bir krokinin rehberliğinde giderek aydınlanıyor. Belki de yine Francois Zourabichvili'nin dediği gibi, "Bizim onerdiğimiz, Leibniz'in soylemeyi sevdiği gibi, ama Deleuze'un de Whitman uzerinden soylemiş olduğu gibi, bir dizi "numune".
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2011
Dili: Turkce
Yayınevi: Say Yayınları
Kitap Adı: Deleuze Sozluğu Yazar: Francois Zourabichvili Cevirmen: Aziz Ufuk Kılıc Yayınevi: Say Yayınları İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786050200225