Genclik donemi eserlerinden olgunluk donemine değin yazını sureğen bir ic yolculuk cizgisinde ilerleyen Hermann Hesse’nin kitaplarından ve yazılarından derlenmiş; politika, toplum ve birey, kultur, inanc, bilgi ve bilinc, kitaplar, gerceklik ve hayal gucu, sanat, mizah, mutluluk, olum, genclik ve yaşlılık temalarına acılan ‘ozlu duşunceler’ini bir araya getiren bu aforizmalar kitabında izlenimci bir ressamın yalın uslubu bekliyor okuru.
‘İnsan’ Hermann Hesse’nin kaleminden nadir edebiyat eserinde gorulebilecek sadelikte, oyundan, yapmacıklıktan, hokkabazlıktan uzak, kalpten duşunceler.
Onun, sahip olduğumuz insan aklının savaş ve yok etmeye değil barışa ve uzlaşmaya daha uygun olduğuna ilişkin inancını paylaşıyorum; insan yaşamının ceşitliliği hakkındaki tavrını da benimsiyorum.
Dalai Lama

Gencliğimden itibaren beni yoğun bicimde etkiledi. Gucu, enerjisi ve canlılığı benim icin hep ornek oldu.
Patti Smith
“Bugun politik akıl artık politik gucun bulunduğu yerde bulunmuyor. Gayriresmi cevrelerden gelecek bir zek ve onsezi akını oluşmalı ki felaketler onlenebilsin ya da hafifletilebilsin.
Mumkun olanın ortaya cıkması icin imkÂnsızın tekrar tekrar denenmesi gerekir.”
Hermann Hesse

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İnanc Da Sevgi De Aklın Yolunu İzlemez Yazar: Hermann Hesse Cevirmen: Kamuran Şipal Editor: Fahri Gulluoğlu Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2016 Baskı Sayısı: 6. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750836411

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu