İlkcağ felsefesi, her şeyden once doğaya yoneliktir. Doğada gozlemlenen değişim olgusunu tartışarak zenginleşir ve somut varlığın acıklamaları olarak iki doruğa yukselir. Doruklardan biri MO 5. yuzyılın son yarısında Demokritos tarafından ortaya atılan atomculuk, oburu de ondan yaklaşık bir yuzyıl sonra geliştirilen Aristoteles felsefesidir. Bu kitabın onde gelen amacı, İlkcağ doğa felsefesinin yalın acıklamalarla başlayıp goz kamaştıran bir hızla iki, uc yuzyıl icinde boyle bir kuramsal duzeye ulaşmasını, bir felsefi etkileşim sureci olarak betimlemek ve bu olgunun urunlerinin yakın cağ duşuncesiyle olan kimi ilişkilerini saptamak. Kitapta kuramları tanıtan acıklamalar, filozofların kendi onermeleriyle ic ice orulerek sunuluyor.
“İlkcağ duşuncesinin kısa sayılabilecek bir surede neler başarabildiği hayret uyandırıcıdır. Bu kitap, konusunu kimi varlıkbilim sorunları cevresinde sınırlayan bir İlkcağ felsefesi tarihi. Bu donemi her yonuyle ve kapsamlı bir bicimde betimlemek yerine, cağın odaktaki tartışmasına eğildim. Değişim olgusuna ilişkin bu tartışmanın felsefenin ilk uc yuz yılı icinde fiziksel varlığın doğasına ilişkin kavrayışı ne buyuk bir derinliğe goturebildiğini betimlemeye calıştım. Bunu daha yakın cağlarla ilişkiler de kurarak, eleştirel bir bicimde irdelemeyi amacladım.”
Arda Denkel
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İlkcağ'da Doğa Felsefeleri Yazar: Arda Denkel Yayınevi: Doğu Batı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 302 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257030199