Gerek belli başlı tabiatcı veya maddeci karakteri taşıyan fizikciler (physikoi), yani hemen hemen butun bir İyonyalılar ve atomcular gerek idealist bir karakter arz eden matematikciler (mathematikoi), yani Fisagorascılar hatta Elealılar’la Sofistler arasında buyuk ayrılıkların baş gostermesiyle her şeyin sarsıldığı, bir yandan da duraklı veya surekli, daimî veya mutlak bir varlık ve duzene karşı gerceklin hareket hÂlinde, sonsuz bir akış ve değişiklik icinde kaldığı, bunun neticesi olarak da zihinleri bir goreciliğin, bir şupheciliğin, bir inkÂrcılık ve hicciliğin sardığı bir zamanda; “bilme”yi mumkun kılan, ilme vucut veren, hakikatin varlığını ve bunun bulunabileceğini, işleyiş ve mahsullerini tahlil ve tenkit eden bir duşunce ilminin araştırılması gerekiyordu. Burada aklın ve temayullerini, rolunu ve haklarını tanımak zarureti kendini hissettiriyordu.
İşte Aristo’nun boyle bir cevrede, bu turlu şartlar ortasında ve altında goruşlerini ortaya koymayı, duşuncelerini geliştirip bir sistem icinde bunları yerleştirmeyi uzerine aldığını goruyoruz.
Hamdi Ragıp Atademir

(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Aristo'nun Mantık ve İlim Anlayışı Yazar: Hamdi Ragıp Atademir Cevirmen: Kadir Urun Yayınevi: Kopru Kitapları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052215128