Bayım – Prensiplerimin cevirme zahmetinde bulunduğunuz versiyonu, oylesine zarif ve tamamlanmış ki; sanırım bu calışma, Latince dilinden cok Fransızca okunacak ve daha iyi anlaşılacak. Burada dile getirebileceğim tek kaygım; başlığın, eserin diğer sozcuklerine ulaşmamış olanları veya kendi oğrendikleri felsefeyi tatmin edici bulmadıkları icin, felsefeyle arası kotu olanları caydıracak olmasıdır. Bu beni calışmaya, calışmadaki asıl Meselenin ne olduğunu, yazarken aklımda hangi Son’un olduğunu ve ondan nasıl bir Fayda sağlanabileceğini acıklayan bir onsoz eklemenin faydalı olacağını duşunmeye itti. Bu tarzda bir onsozu yazmak, her ne kadar benim gorevim olsa da, cunku bu ozellikleri başkalarından ziyade en iyi ben bilebilirim- burada tartışılan genel noktaların bir ozetini vermekten ileri gidemiyorum ve bunları halka doğru şekilde yargılamaları icin sunmayı, sizin takdirinize bırakıyorum.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Felsefe İlkelerinden Secimler Yazar: Rene Descartes Cevirmen: Gonca Gul Kurtulmuş Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257958837