Bildiğiniz gibi Aydınlanma 1000 yıllık karanlığın ardından Avrupa’da 1400’lerde başlayan bir buyuk surec. 1789’da Fransız devrimi, ABD’nin kuruluşu, 1923 Turkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu hep Aydınlanma’nın urunleri. Ulusların olduğu kadar kişilerin de aydınlanması var, her insan yaşamının ya da varsa yaşamlarının bir bolumunde bu aydınlanmayı yaşamak durumunda ki, ilerleyebilsin.
İşte ben de aydınlanmamı 40’lı yaşlardan itibaren yaşayanlardan biriyim. Her şeyden once bir bilim insanıyım. Doğanın evrimini ve gucunu belki de en iyi anlayanlardan biriyim. Bir zaman sonra bilim ve felsefenin bir noktada buluştuğunu, buluşması gerektiğini fark ediyorsunuz. İlginc yanı kafanızda bu buluşma gercekleştiğinde bunlar birbiriyle celişmiyor, birbirinin icine geciyor. O zaman yaşamın gercekten farklı ve guzel yonleri de onunuzde acılıyor. Ve kendinize bakmaya başlıyorsunuz. Bu bakış once genel anlamda insana, sonra oznel anlamda kendinize olmalı. İnsan nedir, nasıl insan olunur, insan nereden gelmiş nereye gitmektedir? Bilimsel ve felsefi anlamda insan nedir? Bunların ortalaması olan bir ezoterik insan var mıdır acaba? İnsanın insan olabilme yolculuğuna cıkabilmesi icin once kendisini keşfetmesi gerekir sanırım. Yani maddi olarak insan nedir, duşunsel olarak insan nedir, insanın toplamı nedir, maddi duşunsel yanların bileşiminden oluşacak olan insan nedir? Ve kişi belki de kendisine once şunu sormalıdır, ben insan mıyım, tam ve mukemmel miyim?
Peki bu soruların cevabını bu kitapta bulabilecek misiniz? Kesin bir hayır. Ama bulmak icin onunuzde bir kapı ve onu acacak bir anahtar ve kapının ardında da bir yol bulunacak mı? Kesinlikle evet.
O zaman sizi o kapıdan gecip yola cıkmaya davet ediyorum. Tek bir şart var o da tamamen cıplak olmanız!...

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ezoterik ve Evrimsel Anlamda İnsan Yazar: Serdar Oktem Yayınevi: Mitra Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 276 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056998904