
Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Felsefi duşuncenin gucu, 21. yuzyılda donuşturucu ve eşitlikci amaclar doğrultusunda nasıl kullanılabilir?
“Olay kuramı” ile Alain Badiou, “eşitlikozgurluk” onermesiyle Etienne Balibar ve hakiki siyasetin koşullarını eşitlik temelinde araştıran Jacques Rancière, 1980’lerin sonundan bu yana siyasi duşunce alanında son derece verimli ve yaratıcı tartışmalara kaynaklık ediyorlar: Yarının dunyası neye benzeyecek? Birbirimize nasıl guveneceğiz? Ozgur ve eşit bir şekilde yaşayabilecek miyiz?
Spinoza’dan Marx’a ceşitli duşunsel uğraklarda zenginleşerek ilerleyen ozgurleşmeci geleneğin 21. yuzyılın başında bir yenilenme surecine girdiğini one suren Nick Hewlett, bu geleneğin gunumuzdeki en onemli temsilcilerinden Badiou, Balibar ve Rancière’in fikriyatını bu kitapta derli toplu ve doyurucu bicimde ortaya koyuyor. Althusser’in bu uc eski oğrencisini “ozgurleşme” kavşağında buluşturan Hewlett’in yanıtını aradığı sorulardan biri şu: İcinde yaşadığımız koşullarda bu uc duşunurce one surulen fikirleri ve onerileri maddi hayata uygulayabilir miyiz? Badiou, Balibar ve Rancière’i bicimlendiren siyasi ve sosyal koşulları irdeleyen Hewlett, uc duşunurun siyasi duşuncesini sıkı bir eleştirel suzgecten gecirerek, hacimli kulliyatlarındaki eksik ve sorunlu yanları ortaya koymayı da ihmal etmiyor.
Badiou, Balibar, Rancière, ozgurleşmeyi yeniden duşunmek isteyen herkes icin eşsiz bir eser.
Kapak Tasarım : Beste Doğan
Kitap Adı: Badiou,Balibar,Ranciere-Ozgurleşmeyi Yeniden Duşunmek Yazar: Nick Hewlett Cevirmen: H. İlksen Mavituna Yayınevi: Metropolis Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056669347