Bizdeki Ben’de Axel Honneth, daha once yayımladığımız başyapıtı Tanınma Uğruna Mucadele’de geliştirdiği teorik cercevesinin izinden gidiyor. Bizzat geliştirdiği ve felsefe cevrelerinde buyuk etki yaratan tanınma teorisini bu kitapta yeri geldiğinde ceşitli itirazlar karşısında duzeltmek ya da netleştirmek icin belli değişikliklerle yeniliyor, yeri geldiğindeyse farklı alanları kapsayacak şekilde genişletiyor.

Alman felsefesi, İngiliz psikanalizi ve Fransız sosyolojisinden faydalanarak disiplinlerarası bir yaklaşım oluşturan Honneth burada, Hegel’in felsefesine dair incelikli okumalardan belirli psikanaliz teorilerinin sıkı eleştirilerine, kapitalizmin gelişimi hakkında icgoru dolu izahlardan sosyal adalet teorilerinin guclu analizlerine uzanan duşunsel verimini yeniden gozler onune seriyor.

Honneth’in felsefi gucunu ve ilgi alanlarının genişliğini ortaya koyan bu calışma, felsefe, siyaset bilimi, sosyoloji ve genel olarak sosyal bilimlerde derinlikli bir okuma seruveni icin referans kitabı olabilecek nitelikte.

“Bu kitap Honneth’in bugun eleştirel teorinin onde gelen savunucusu olarak tanınmayı hak ettiğini gosteriyor.”

(Tanıtım Bulteninden)

Yayım Sorumlusu: Selcuk Aylar
Duzelti: Erkal Unal
Kapak Tasarım: Hamdi Akcay

Kitap Adı: Bizdeki Ben: Tanınma Teorisi Uzerine İncelemeler Yazar: Axel Honneth Cevirmen: Ozgur Aktok Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053758013