
Emerson, doğa ile geleneklerin dışında bir ilişki kuran Transandantalizm akımının temellerini attığı bu calışmasını konu hakkındaki ilk konferanslarına dayandırır.
Emerson, doğayı her şeyi icine alan ve cok az tanıdığımız ilahi bir varlık olarak tanımlar. Birey ile doğanın fuzyonunu yuceltir. Bu durum aynı zamanda Buda oğretisine dayanan bir uyanışı da icerir. Emerson, doğayı gormeyi henuz tam olarak oğrenemediğimizi ileri surer. İnsan icin onemli olan Doğa'nın Ruhu'nu keşfetmek olmalıdır. Bu noktada Emerson'ın ruh olarak adlandırdığı kavram Alman filozof Hegel'in Geist olarak tarif ettiği Tin ile yakınlık gostermektedir. Emerson'a gore doğayı sadece kendi cıkar ve ihtiyacları icin kullanan insan yarım insandır.
Doğa bir anlamıyla da hem Amerika kıtasının vahşi doğası ve insanı hem de Amerikan duşuncesiyle dunyanın ilk kez tanıştığı eserdir. Avrupa'nın aksine Amerika kıtası insan eli değmemiş, siyasi ve askeri tarihten bağışık bir doğadır. Emerson'ın doğayı ve insanın dunyadaki asıl rolunu farklı bir gozle gormesinin altında bu gerceğin yattığı apacıktır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Doğa Yazar: Ralph Waldo Emerson Cevirmen: Burcu Tosun Yayınevi: Kafe Kultur Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 80 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051431291