“Normalde, yolumuzu değiştiren olaylar kişisel olmayan meselelerdir, ama yine de son derece kişiseldirler. Cırağı olduğum donemde hocam Don Juan Matus, hayatımın unutulmaz olayları olarak kabul ettiğim hikÂyeleri bir araya toplamam icin bana kılavuzluk etti. Dediğine gore bana aktarmaya calıştığı oğretilerin asıl amacı, nihai yolculukla yuzleşmeye hazırlanmaktı; her insanın yaşam sonunda cıkmak zorunda olduğu yolculuktu bu. Modern insanın ‘olum sonrası hayat’ diye tanımladığı belirsiz durumu, şamanlar somut bir bolge olarak goruyorlardı; bu bolge, gundelik hayatın pratik olaylarından ziyade daha farklı bir duzenin olaylarıyla ağzına kadar dolu olan ama yine de benzer bir işlevsellik taşıyan bir bolgeydi. Şamanlar bu bolgeye “Sonsuzluğun Etkin Tarafı” adını vermişlerdi ve hayatlarındaki anılmaya değer olayları derlediklerinde oraya girmeye hazırlanmış oluyorlardı.”
Olumunden hemen once yazdığı bu kitapla, antropolog ve şaman Carlos Castaneda, bize bugune kadar yazdığı en otobiyografik ve en anlam dolu eserini sunuyor. Omur boyu suren deneyimlerinin meyvesini ve belki de tum eseri icindeki en etkileyici kitabını okuyucusuyla buluşturuyor.
Castaneda’nın eserlerini okuduktan sonra dunyaya aynı gozle bakmak kesinlikle imkÂnsız. Eğer Castaneda haklıysa başka bir dunya var… Bazen guzel, bazen de korkutucu… Ve hemen şimdi burada, gozlerimizin onunde duruyor
–Chicago Tribune-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Sonsuzluğun Etkin Tarafı Yazar: Carlos Castaneda Yayınevi: Butik Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059397582