Almanya’nın onde gelen felsefecilerinden Marcus Steinweg’in bir eseri ilk defa Turkcenin diyarına adım atıyor. AşikÂrlık Dehşeti: Sahte Kesinlikler’de Steinweg, sıradan başlıklar altında aşktan naifliğe, piyasadan dine, can sıkıntısından ırkcılığa varıncaya kadar gundelik hayatımızın ceşitli vecheleriyle ilgili aforizmalar, değiniler ve yorumlarla sarsıcı duşunceler geliştiriyor. Uslubu ve tarzıyla felsefeyi akademinin koridorlarından cıkarıp onu asli gorevine, kendimiz icin duşunme odevine cağıran bir calışma AşikÂrlık Dehşeti. Roland Barthes’ın “yazdıran metinler” dediği turde, yani olup bitmemiş, okurun muhayyilesine acık, onun da yazma surecine aktif bicimde katılmasını bekleyen, huzursuz edici ve talepkÂr bir metin. “Ne de olsa felsefeciler dunyaya guven duymayı bırakarak yerleşirler dunyaya. Herhangi bir aşikÂrlıktan yoksun bir gerceklikte yaşarlar. Duşunmek bu aşikÂrlık yokluğuyla başa cıkmak demektir. Kendini en acıkca gozler onune serdiği yer, tutarlılık vaadinin ucsuz bucaksız olduğu noktalardır. ‘Felsefe nedir?’ sorusuna verilecek bir ilk cevap şu olabilir: Felsefe bir yaşam tarzı olarak tutarsızlık deneyimidir.”
“Steinweg: Ne de uygun bir isim! Hem “taşlı yol”, yani sağlam ve direncli (locus lapidibus stratus) anlamına, hem de tek tek taşlarla (strada lastricata), kesik kesik nirengi noktalarıyla doşeli bir yol anlamına geliyor. Ekmek kırıntılarının bıraktığı iz onun donup yolunu bulmasını sağlıyor. Kitaba istediğiniz yerden başlayabilirsiniz ve nerede olmanız gerekiyorsa daima oraya varacaksınız.”
- Jean-Luc Nancy -
“Felsefe ve sanat, disiplinlerin en hafif ve en karmaşık olanları. Gunumuzdeki felsefeciler arasında Marcus Steinweg bana kalırsa en sanatsal olanı.”
- Rosemarie Trockel (Alman sanatcı ve akademisyen) -
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Aşikarlık Dehşeti: Sahte Kesinlikler Yazar: Marcus Steinweg Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053759218