Kaleme aldığı son felsefe kitabı olan Bilimin Tiranlığı’nda Paul Feyerabend, bilimdeki modern mitleri sorgularken bilimin başarılı olup olmadığını değerlendiriyor. Bilim hakkındaki bazı temel varsayımların yanlış olduğunu ve bilimsel ideolojinin buyuk bir kısmının insan yaşamı ve doğası hakkında bazı yanlış kavrayışlara yol acan yuzeysel genellemelere dayanarak oluşturulduğunu ileri suruyor.



Feyerabend’e gore bilim, cağımızın acil sorunlarını cozemediği gibi, yaşamı anlamlı kılan gercek tekillikleri goz ardı ederek soyut genellemeleri ve kuramsallığı da yuceltiyor. Ona gore, nesnellik soyutlamaya dayalıdır ve dolayısıyla bedeli cok yuksektir. Zira soyutlama, duşuncelerimiz ile deneyimlerimizin arasına girerek her ikisinin de yozlaşmasına yol acar. Pratik deneyimin gercek dunyada kuramlardan cok daha iyi bir yol gosterici olduğunu savunan Feyerabend Bilimin Tiranlığı’nda felsefesinin en olgun ve damıtılmış halini sunuyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bilimin Tiranlığı Yazar: Paul Feyerabend Cevirmen: Barış Yıldırım Yayınevi: Sel Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2015 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Orijinal Adı: The Tyranny of Science Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789755707105