Lise yıllarında başlayan ve şimdi de devam eden felsefe calışmalarında iki ozdeyiş benim icin birer yaşam ilkesi oldular. Bu ozdeyişlerinden birisi Nietzsche'nin "Tarihin Yaşam İcin Yararı ve Zararı Uzerine" isimli kitabının onsozunde Goethe'nin Schiller'e yazdığı mektuptan yaptığı bir alıntıda dile gelmektedir. Goethe şoyle diyor Schiller'e: "Etkinliğimi artırmadan ya da doğrudan doğruya canlandırıp yaşamıma bir şey katmayan yalnızca bilgi beren herşeyden nefret ediyorum".

Diğer ozdeyiş ise David Hume'da. Hume "İnsan Anlama Yetisi Uzerine Bir Soruşturma" adlı eserinde ise şoyle diyor: "Filozof olun; olun ama tum felsefeniz icinde yine insan kalın".

Bu kitapta yer alan yazılarımda; felsefe, eğitim, tarih, toplum, insan vd konuları felsefî ve etik acıdan ele almaya, duşunce akrabalarımızla ortaklık kurarak irdelemeye calıştım. Yazılardaki değerlendirmeler okurları da bu konular uzerinde duşunmeye yoneltirse, kitabın işlevini yerine getirmiş olacaktır.



Baskı Yılı: 2008


Dili: Turkce
Yayınevi: Toroslu Kitaplığı
Kitap Adı: Felsefe, Eğitim, Tarih ve İnsan Uzerine Duşunceler Yazar: Tuten Anğ Yayınevi: Toroslu Kitaplığı İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789756342510