“Bir soyguncunun veya bir katilin yonetiminde, durust kişilerin yeri ya mezar ya hapistir...”
Kuba Devrimi’nin lideri Fidel Castro, 20. yuzyıla damgasını vuran bir figur oldu. Uzun yıllar halkların eşitliği uğruna verdiği mucadele ve bu yoldaki adımları hep konuşuldu, zaman zaman eleştirildi. Devrimin simgesi olarak adeta olumsuzleşti.
Fidel Castro halkın, işci sınıfının ve ulkesi uğruna calışan tum emekcilerin yanında durdu. Bağımsız bir ulke hayali ile sosyalist bir yonetim kurdu. Dunya sahnesinde buyuk bir guc olan ABD’yi karşısına alırken eğitim, sağlık ve mulkiyet alanındaki reformlarıyla Kuba’yı baştan yarattı. Fidel Castro’nun devrim adımlarındaki vizyonu ve duşunceleri bugun hÂl halklara, politikacılara ve tum insanlığa ışık tutmaya ve bambaşka bir bakış acısı kazandırmaya devam ediyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bazı İnsanlar Varlıklı Olsun Diye Neden Diğerleri Yoksul Olmak Zorunda? Yazar: Zeynep Tutuncu Gungor Yayınevi: Destek Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 96 Ebat: 11 x 18 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053117407