İyi soylenmiş bir soz ya da cercevesi sağlam bir akıl yurutmeye dayalı olarak cizilmiş bir duşunce uze-rinden felsefi tartışmaları yurutmek daha surdurulebilir olduğu gibi, derinleşme ve aktarım acısından da daha doğru ve sağlam bir yoldur.



Bu bakımdan gelişmiş ve yaygın kabul gormuş tum duşunce sistemlerinde kavramsal duzeyde bir olgunluk gorulur. Bu kitapta da Uluğ Nutku, ozellikle Max Scheler'in "İnsan Felsefesi"nden (felsefi antropoloji) hareketle Alman duşuncesinde titizlikle işlenmiş kavramsal kadronun eşliğinde felsefi ve guncel konularda goruşlerini ortaya koyuyor.



İnsanın kozmostaki yeri ile gene insan yaşamıyla ilgili kuşatıcı bir tasavvurun sunulduğu bu anlayışta, biyolojik, psikolojik, toplumsal ve kulturel yonlerden insan yaşantısı butun acılardan ele alınmaya calışılırken, birbirinden kopuk gibi gorunen konularda bağlar kurulur.



Doğa oluştan insan oluşa, kendiliğindenlikten dil ve kultur varlığı olmaya gecişte, varoluş ve tarihsellikte bir an duraklama; doğadaki fenomenlere, nedenselliğe, bilmeye, değerlere, inancın hakikatine, ozlere dair duşunme...



"Cok bilgi cok anlayış getirmez"; doğrudur, belki de gercek yetkinlik "sadece uygun bir kavrayışa ulaşmaktır".

(Tanıtım Bulteninden)



Kitap Adı: Varoluş ve Tarihsellik Yazar: Uluğ Nutku Yayınevi: Doğu Batı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055063825